Autor: Informer.rs

17.01.2024.

18:44

Foto: Reuters/profimedia

Vesti

Velika čast za predsednika Vučića u Davosu! Makron i Sančez se obratili Vučiću tokom govora na bini (VIDEO)

Govoreći na jednom od panela, Sančez je rekao da ga posebno raduje to što se Evropska unija otvara za Zapadnom Balkanu, kao i da je to region kojem su veoma posvećeni.

- Gledate u predsednika Vučića? - upitao ga je moderator, na šta je premijer Španije odgovorio:

- Da, on je dobar prijatelj Španije i mene lično. Drago mi je da ga opet ovde vidim.

Sančez je potom dodao:

- Mi smo vrlo posvećeni, Aleksandar zna, pristupanju Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. To će nam doneti dosta snage, kao i stabilnost tom delu Evrope.

Dvojica lidera su se i sastala, a Vučić je naveo da je Sančeza pozvao da dođe u Srbiju.

- Sa velikim i iskrenim prijateljem Srbije razgovarao sam o aktuelnim pitanjima naših bilateralnih odnosa, kao i o temama koje su obeležile ovogodišnji forum u Davosu. Pozvao sam ga da ponovo poseti Srbiju, kako bismo mu predstavili našu novu viziju Srbije i planove za #EXPO2027 i razmotrili mogućnosti za dodatnu saradnju - napisao je Vučić na instagramu.

Govoreći o Evropskoj uniji, i Makron se obratio Vučiću.

Podsetimo, predsednik Srbije učestvuje na ekonomskom forumu u Davosu, na kojem će boraviti sve do petka.

Tokom boravka u švajcarskom gradu Davosu, predsednik Vučić ima i niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počeo je prekjuče i trajaće do 19. januara, a na njemu učestvuje više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lideri civilnog društva i stručnjaci.