18.01.2024.

15:58

Foto: printscreen

Vesti

Dugi redovi naroda sa severa pokrajine znače ne Kurtijevoj samovolji - Vujičić o potpisivanju peticije za smenu gradonačelnika na KiM

Veliki broj građana u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici juče je potpisao peticiju za smenu lažnih gradonačelnika koje je postavio režim Aljbina Kurtija.

Naime, koliko su Srbi odlučni da vide leđa Kurtijevim lažnim gradonačelnicima svedoče i činjenica da su, uprkos lošem vremenu, brojni građani čekali u kolonama kako bi popunili formular za smenu.
Na ovaj način Srbi sa severa KiM još jednom su pokazali snagu i jedinstvo, da se, uprkos brojnim preprekama i opstrukcijama, suprotstave Kurtijevim teroru.

Poslanica u Narodnoj skupštini Danijela Vujičić ocenjuje da je odziv velikog broja građana Kosovske Mitrovice i Leposavića, koji su juče potpisivanjem peticije za smenu nelegalnih i nelegitimnih Kurtijevih gradonačelnika, dovoljan pokazatelj izraženog nezadovoljstva i namera da se konačno zaustavi donošenje odluka koje nisu u interesu većinskog srpskog naroda u tim opštinama. 

- Odziv velikog broja građana Kosovske Mitrovice i Leposavića koji su potpisali peticiju za smenu nelegalnih i nelegitimnih  Kurtijevih gradonačelnika, dovoljan je pokazatelj izraženog nezadovoljstva građana i namera da se konačno zaustavi donošenje odluka koje nisu u interesu većinskog srpskog naroda u tim opštinama. Slike dugih redova naroda sa severa pokrajine znače ne Kurtijevoj samovolji, ali isto tako i želju da opštine budu u rukama ljudi koji će ih voditi u najboljem interesu građana, a naročito većinskog srpskog stanovništva - rekla je Vujičić.