21.01.2024.

22:23

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Đilasovoj opoziciji je važno da u inostranstvu ocrni Srbiju! Brnabić: Debata u Evropskom parlamentu im je bila bila veliko razočaranje

U vezi sa izveštajem Evropskog saveta o izborima, održanim 17. decembra 2023. godine, Brnabić kaže:

- Taj izveštaj je isti kao preliminarni izveštaj ODIHR-a. Ono što je najvažnije je da ponavlja ocenu gde kaže da je na 93 procenta, od 1220 posmatranih biračkih mesta sve proteklo u najboljem redu, a da su veće neregularnosti, na primer gužva na biračkom mestu, primećene na jednom procentu biračkih mesta - kazala je ona.

Ona je istakla da izveštaj, koji je formiran na osnovu najvećeg prisustva stranih posmatrača do sada, pokazao da su izbori protekli regularno.

- Opozicija na žalost nema želju da govori istinu. Svaka zemlja, ne samo evropska, ima preporuke o unapređenju izbornog procesa od strane ODIHR-a, a da ih nikada nisu implemetirali. Srbija je implementirala najviše tih preporuka između dva izborna procesa - kaže Brnabić.

Informer

 

- Mi nastavljamo dalje, ODIHR mi je u odgovoru zahvalio na odličnoj saradnji. Svi smo znali koliko je Đilasovoj opoziciji važno da u inostranstvu ocrni Srbiju. Izašla Marinika Tepić i rekla, evo, moj štrajk građu urodio plodom, EP će ipak imati debatu o izborima u Srbiji. To je apsolutna laž. Oni su ugurali Srbiju u jednu širu sednicu koja se bavila kritikom Mađarske, Slovačke i Grčke, pa su tu pride, u tu debatu, ugurali i Srbiju. Tu nema jedinstvenog stava o tome da li je Srbija zaslužila kritiku - navela je premijerka.

Ona smatra da je debata u Evropskom parlamentu bila veliko razočaranje za Đilasa, Tepićevu i ostale.