24.01.2024.

15:26

Foto: Informer/shutterstock

Vesti

Sud stavio KRIK iznad zakona! Sramotna presuda u slučaju Nikole Petrovića i novinara: Objavili poverljive podatke, a nisu krivi! (VIDEO)

Krik je objavio lične podatke Nikole Petrovića, zbog čega je on podneo krivičnu prijavu. Danas je završeno suđenje, a sud je doneo odluku da novinarke Krika nisu prekršile zakon. 

Neverovatno je to što je Informer, kao i mnogi drgi mediji, osuđivan i kažnjavan za mnogo blaže stvari, ali zakoni očigledno nisu isti za sve!

Naša novinarka Dejana Kljajić pratila je ovo suđenje na kome je doneta oslobađajuća presuda za novinarke "Krika".

Ona je razgovarala sa advokatom Nikole Petrovića koji nije zadovoljan ishodom suđenja.

Ovakvu presudu nisam očekivao. Smatram da je sud mnogo pogrešio i smatram da je sud stavio "Krik" iznad zakona. To je medij u kome postoji samo jedan zaposleni koji je i urednik i glavni direktor, a pitam se kakvo je to istraživačko novnarstvo gde ne postoji redakcija - rekao je advokat.

Advokat dodaje i da je sud napravio ogromnu grešku i smatra da će žalba uroditi plodom.

- Mislim da je sud napravio veoma veliku grešku, jer je zaključio da podaci koji su objavljeni ne predstavljaju lične podatke i smatram da će žalba koju budemo izjavili uspeli na drugom stepenu - zaključio je advokat.

Jedan zakon je da druge medije, a drugi zakon za Krik. Krik kada objavljuje lične podatke zakonom zaštićene, oni ne odgovaraju. Ovde su objavljene i adrese i kućne adrese i bankovski računi.