30.01.2024.

19:59

Foto: Informer

Vesti

Miloš Francuz ima plan za tajkuna! Đilase, pusti Srbiju, daj da mi otmemo Beograd!

Jovanović je za tajkunsku televiziju N1 rekao da unutrašnje stvari Srbije nisu u nadležnosti Evropskog parlamenta, niti bilo kog drugog parlamenta osim srpskog, odnosno, Narodne skupštine Republike Srbije.

- U tom smislu, aktivnosti Evropskog parlamenta za nas nisu tema, a još manje mogu biti neka referentna tačka. Pored toga, ne mislim da je održavanje konstitutivnih sednica, koje svakako moraju da se sazovu, posebno važna tema. Tim pre što se na njima ne može ništa epohalno desiti. Jedino će biti važno da se vidi da li u gradskoj skupštini Beograda postoji većina za formiranje nove gradske vlasti ili ne postoji. Mislim da je za opoziciju mnogo značajnije da se definišu pravci delovanja, potencijalne akcije i sveukupna strategija naspram događaja koji nas čekaju, prvenstveno u Beogradu - kazao je Jovanović, i tako još jednom dokazao, uprkos tome što se predstavlja kao veliki "patriota", da je spreman na koaliciju sa onima koji bi priznali "Kosovo", ukinuli Republiku Srpsku i uveli sankcije Rusiji.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije zakazana je za utorak, 6. februar. Kolacija "Srbija protiv nasilja" zatražila da sednica bude zakazana posle glasanja o rezoluciji o izborima u Srbiji u Evropskom parlamentu, koje je zakazano za 8. februar. Međutim, ovaj njihov plan je propao, pa su pobesneli. Više o tome čitajte OVDE.