Autor: Informer.rs

31.01.2024.

15:09

Foto: Ata images

Vesti

Konstitutivna sednica 6. februara: Predsedava Nada Macura, pomaže joj Marko Milošević

Macura će polovinom godine napuniti 76 godina i kao što to parlamentarni običaji nalažu, ona će voditi konstitutivnu sednicu četrnaestom sazivu parlamenta, s obzirom na to da je najstariji poslanik.

U vođenju sednice pomagaće joj najmlađi poslanik Marko Milošević, unuk nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

Informer

Kako je Informer već pisao, opozicija je najavila opstrukciju Skupštine Srbije na prvoj sednici u novom sazivu, a haos koji planiraju u više navrata pokušali su da opravdaju navodnom izbornom krađom.

Podsetimo, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sazvao je za 6. februar konstitutivnu sednicu parlamenta, na kojoj je prva tačka potvrđivanje mandata novih narodnih poslanika.

Informer

Кomentarišući reakciju dela opozicije na zakazivanje sednice parlamenta za 6. februar, ali i najave "opšte opstrukcije" Skupštine Srbije, Orlić ističe da je zasedanje zakazano za naredni utorak na grdno negodovanje i neskriveni očaj bivšeg režima.

Pitaju se kako mi možemo da zakažemo sednicu parlamenta, a da evropski parlament još nije doneo ne znam kakvu rezoluciju o ne znam čemu. To vam je još jedan u nizu dokaza kako ti ljudi zamišljaju svoju državu i kako bi je vodili kad bi im se ukazala prilika. Oni misle da će Fon Кramon da zakazuje sednicu skupštine Srbije. Da će to da rade Grošej, Šenek, Šider, Picula i onaj iz HDZ-a. Кad kažu da će da opstruiraju verovatno misle da će da vrište, tuku, da skaču na klupe kao što su i ranije radile. Time neće postići ništa. Narodna volja je svetinja i nju niko ne može da gazi - naglašava Orlić.