08.02.2024.

09:49

Foto: Foto: Miloš Rafailović/Tanjug

Vesti

A šta je sa demokratijom za Srbe sa KiM? Dok Kurti sprovodi teror, opozicija sa Violom udara na našu državu i građane!

Finalni nacrt rezolucije EP ispunjen je lažima o Srbiji i dvostrukim standardima, pa su tako naveli da je policija upotrebila prekomernu silu, dok sa druge strane svet obilaze slike "demokratskih" protesta u zemljama širom Evrope sa kojih je policija brutalno najurila sve demonstrante.

Nikome od lidera opozicije nije međutim palo na pamet da pitaju pred Evropskim parlamentom zbog čega je Aljbinu Kurtiju dozvoljeno da teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji.

Umesto da postave pitanje šta će biti sa dinarom u južnoj srpskoj pokrajini, dok se Kurti sprema da zabrani srpsku valutu, koalicija "Srbija protiv nasilja" želi da iskoristi EP za dodatan pritisak na Srbiju.

Nikome od njih ne pada na pamet da u Strazburu otvori pitanje zbog čega je Kurtiju dozvoljeno da šalje policajce sa dugim cevima u srpske sredine, da ih maltretira.

Jasno je potpuno da nikoga iz opozicije nije briga za prava Srba na Kosovu i Metohiji. Pitanje je samo - a zašto nije? Šta je sa demokratijom kada su prava Srba na KiM u pitanju?