08.02.2024.

10:52

Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Đilasov potrčko ćuti o Kurtijevom teroru, ali traži da Srbija uvede sankcije Rusiji!

Grboviću očigledno ne pada na pamet da u Evropskom parlamentu skrene pažnju na to što terorista Aljbin Kurti i prištinske vlasti godinama maltretiraju naš narod, ukidaju u dinar, upadaju u naše institucije, ne daju Srbima ni da glasaju na izborima... Očigledno je da ovog opozicionara položaj srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini ne interesuje, da mu ne pada na pamet da se bori za njihova prava i bolji život, već po ko zna koji put kuka kako Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

- Umesto da Srbija uskladi spoljnu politiku sa EU i uvede sankcije Rusiji, režim je uskladio politiku sa Moskvom - tvrdi Grbović i na taj nači iznosi brutalne laži.

Informer

 

Srbija ima samostalnu politiku, a to očigledno smeta Đilasovim pulenima koji su navikli da rade za interese stranaca. 

Podsetimo, Evropski parlament danas u Strazburu glasa o rezoluciji o izborima u Srbiji, sa ciljem podrivanja suvereniteta naše zemlje, a u tome im pomažu Marinika Tepić, Radomir Lazović i Pavle Grbović koji učestvuju na panelu "Srbija: demokratija na raskršću". 

Umesto da Marinika Tepić upita Violu fon Kramon, izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo, zašto Kurti teroriše Srbe, ona u Strazburu samo ponavlja "Vučić", "Vučić", "Vučić". Viola fon Kramon o tome treba da izvesti Evropski parlament pošto joj je za to dat mandat, a ne da podržava Mariniku Tepić, Radomira Lazovića i Pavla Grbovića.

- Hvala vam na ovom nacrtu rezolucije, nadam se da će ona biti usvojena u svojoj punoj verziji - rekla je Marinika u EP.

Podsetimo, Delbos Korfild iz kluba poslanika Zelenih u Evropskom parlamentu izjavila je da se oni zalažu za zamrzavanje pristupnih sredstava za Srbiju i naglasila da oni to "mogu da urade":

- Mi se zalažemo za zamrzavanje pretpristupnih sredstava za Srbiju! Mi to možemo da uradimo!