08.02.2024.

12:02

Foto: Informer.rs

Vesti

Opasan presedan! Kovačević: Evropski parlament narušava sve demokratske principe!

Prema njegovim rečima, svaka suverena država treba samostalno da sprovodi proces izbora i donosi odluke koje se tiču njenog unutrašnjeg uređenja, bez uplitanja spoljnih faktora.

- Kada opozicija traži podršku Evropskog parlamenta, to može dovesti do gubitka suvereniteta i upravljanja državom stranim faktorima. Ovo bi moglo da dovede do destabilizacije političke situacije i narušavanja poverenja građana u domaće institucije. Osim toga, uplitanje Evropskog parlamenta može podstaći polarizaciju političke scene, umesto podrške demokratskim procesima i unapređenju vladavine prava. Takođe, ovo može dovesti do političke instrumentalizacije spoljnih faktora u cilju postizanja unutrašnjih političkih ciljeva, što dalje narušava integritet i suverenitet države. Stoga je važno da se politički procesi u Srbiji odvijaju unutar domaćih institucija, u skladu sa demokratskim principima i vladavinom prava, bez uplitanja spoljnih faktora koji bi mogli da naruše suverenitet i stabilnost zemlje - ističe Kovačević.

Danas u Strazburu, u Evropskom parlamentu, đilasovska opozicija uz šiptarske lobiste traži sankcije za Srbiju, ali i da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrani bavljenje politikom. Sve tome čitajte u POSEBNOJ VESTI.