08.02.2024.

14:27

Foto: Insajder

Vesti

MUP Srpske štiti Dodika, oglasio se ministar Karan!


- Pod tim mislim na aspekt njegovog kretanja, boravka, aktivnosti i drugo. Naše službe proaktivno deluju, svakodnevno procenjujući moguća ugrožavanja, s obzirom na to da je to, ipak, najugroženija ličnost u Republici Srpskoj - istakao je Karan.

Prema njegovim rečima, zaštita i bezbednost ličnosti koje se posebno štite u Republici Srpskoj, a posebno predsednika Republike Srpske, je nešto čemu MUP pristupa sa najvišim mogućim stepenom ozbiljnosti i profesionalnosti.

Karan je istakao da je zaštita ličnosti Dodika specifična sa aspekta funkcije predsednika republike koju on obavlja i samim tim spada među one koji zaprimaju i najviše pretnji, te u skladu sa tim se na dnevnom nivou preduzimaju sve mere u smislu procene njegove ugroženosti i zaštite.

- Kad govorimo o pretnjama, mislim na naša operativna saznanja i razmenu informacija sa drugim policijskih agencijama, ali i sve one pretnje predsedniku republike na društvenim mrežama, putem elektronske pošte i drugog - naglasio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske u izjavi za Srnu.

On je rekao da se svakoj informaciji pristupa jednako ozbiljno.

- Svedoci ste da takvih pretnji ima stalno, ali ono što je bitno da svakoj informaciji i saznanju pristupamo sa jednakom ozbiljnošću, a sve sa ciljom rasvetljivanja tih krivičnih dela - istakao je Karan.