09.02.2024.

13:06

Foto: Beta/Tanjug/Reuters

Vesti

Lavovska borba u UN, izdaja u Strazburu, intervju u Rusiji i strepnja u Beogradu! Evo šta je obeležilo jučerašnji dan - jedna glavna tema!

Naizgled različite struje, ali vrlo umrežene, obeležile su jučerašnji dan, 8. februar, u kome su antisrbi provlačili pitanje: Da li je Srbija ruska gubernija ili zapadna prćija? 

Odgovor na to pitanje je vrlo jasan! 

Srbija je nezavisna i suverena zemlja – mi nismo ni "mala Rusija", ni "mala Amerika", niti bilo koja druga zemlja. Mi smo Srbija i sa ponosom nosimo svoje ime i to znači da sami donosimo svoje odluke i uveren sam da ćemo svoju nezavisnost i stabilnost uvek umeti da sačuvamo! 

Ali kome je kao takva zasmetala i kome godinama predstavlja kamen spoticanja?

Idemo redom! 

Sa vrlo jasno nejasnim zahtevima srpska opozicija je na samom rubu 2023. godine tražila izbore u Srbiji. Dobila ih. Izgubila ih. Izašla na ulice, uništavala Skupštinu grada Beograda, pravila juriše i blokade, uz osnovni beleg svojih platiša: zastava Euromajdana! 

Informer

 

Kada je i to propalo, uz povike "Do Strazbura", eto njih i na istoku Francuske da traže zaštitu svojih prava! A obaveze? Pa koga briga?!? 

Negde oko podneva, Evropski parlament usvojio je sramnu rezoluciju o Srbiji. Poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu glasali su o rezoluciji o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji, a kojom se traži i međunarodna istraga oko glasanja.

Informer

 

Za usvajanje rezolucije protiv Srbije lobirala je srpska opozicija, čiji su predstavnici bili Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović, koji su boravili u Briselu, gde su na plenarnoj raspravi izneli gomilu neistina na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i regularnosti izbora koji su u Srbiji održani 17. decembra. 

Uz povike "Sklonite nam Vučića sa puta, jer ne želi da uvede sankcije Rusiji i Putinov je prijatelj" provukla se jedna teza, bitna za one kojima su Srbija i njeni vitalni interesi važni - a gde je borba za očuvanje Kosova i Metohije i srpskog naroda? 

Prava kosovska bitka odvijala se kilometrima zapadnije, a kao protagonist bio je pravi državnik, vodeći borbu protiv zla i nemira! 

Za mir, stabilnost i egzistenciju zagrmelo je u Ujedinjenim nacijama! 

- Spominje se da smo produžena ruka Rusije, s ponosom mogu da vas pogledam u oči i kažem da smo slobodna, suverena i nezavisna zemlja. Nismo marioneta ni SAD ni Rusije i ponosan sam što se zastava Srbije vijori ovde ispred zgrade UN - jasan je bio Vučić.

Informer

 

Po receptu "ucveljene" srpske opozicije Aljbin Kurti se upravo u Ujedinjenim nacijama pozvao na antisrpsku rezoluciju Evropskog parlamenta na kojoj su insistirali njegovi fanovi: Dragan Đilas, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić i ostali đilasovci! 

- Evropski Parlament je ogromnom većinom doneo Rezoluciju u kojoj poziva na istragu izbora koji su se desili u decembru i gde se kaže da se manipulisalo rezultatima, da se koristila agresivna retorika i da su se koristili ruski uticaji! - rekao je Kurti.

Informer

 

Isti recept, isti cilj, isti vokabular, različite lokacije. Tako su Srbija i Rusija dovedene u Strazbur i Njujork - Prva kao nesalomiva meta i zaštita, druga kao sestra po krvi i pravi prijatelj našoj zemlji! 

Upravo zato su Strazburom odzvanjali jecaji i kmečanje zbog neuvođenja sankcija Rusiji i rusko-srpskog prijateljstva. 

U istom danu objavljen je i prvi intervju predsednika Rusije Vladimira Putina za zapadne medije. 

Ruski predsednik je u tom intervjuu rekao da je njegova zemlja morala da stane u odbranu Srbije tokom ratova 1990-ih godina jer su Srbi poseban i narod blizak Rusima, kao i da su SAD 1999. godine bombardovanjem Savezne Republike Jugoslavije prekršile međunarodno pravo!

- Čim su počela dešavanja u Jugoslaviji, Boris Jeljcin digao je glas u znak podrške Srbima. Nismo mogli da ne stanemo u odbranu Srba jer su Srbi poseban i nama blizak narod, sa pravoslavnom kulturom. To je narod koji je patio generacijama - rekao je Putin.

Informer

 

On je dodao da su SAD su 1999. godine bombardovanjem Savezne Republike Jugoslavije prekršile međunarodno pravo.

- Time su SAD otvorile Pandorinu kutiju. Štaviše, šta je rečeno kada je Rusija protestovala i izrazila svoje negodovanje? Povelja UN i međunarodno pravo su zastareli. Sada se svi pozivaju na međunarodno pravo, ali su tada počeli da govore da je sve zastarelo - rekao je Putin.

A onda je krenula totalna antiruska histerija, kao nastavak antidržavnih akcija đilasovaca i srbomrazaca! 

Na pojedinim opozicionim portalima već danas osvanulo je: Putin slagao da su nam Rusi pomogli dvedesetih, istina je daleko drugačija: Uveli su nam sankcije, naoružavali Hrvatsku i odlikovali Tuđmana! 

Kada se rezimira sve, može se uočiti da su pojedinci juče tražili da Srbija uvede sankcije Rusiji i da prizna nezavisnost Kosova, a neki su hrabro i stoički štitili prava Srbije i njene teritorije. 

Srbija nikada svoj narod na Kosovu i Metohiji neće ostaviti i nikada se svoje zemlje neće odreći, ma koliki pritisci bili i spolja i iznutra.