14.02.2024.

12:40

Foto: Maša Banđur

Vesti

Srbija predvođena Vučićem je ekonomski lider na zapadnom Balkanu - Cvijanovićeva čestitala Dan državnosti

- Povodom Dana državnosti i ustavnosti Srbije, Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i najlepše želje za dalji napredak i sveukupni prosperitet - navela je Cvijanović u čestitki.

Ona je istakla da se svedoči da je Srbija, predvođena Vučićevom odgovornom i ozbiljnom politikom koja je fokusirana na očuvanje mira, stabilnosti i regionalnu saradnju, danas apsolutni ekonomski lider na zapadnom Balkanu, na šta su i u Republici Srpskoj izuzetno ponosni.

- Ponosni smo i na naše snažne i neraskidive veze, kao i na činjenicu da Srbija i Srpska danas imaju najbolji mogući oblik saradnje na svim poljima, te koristim ovu priliku da Vam izrazim zahvalnost za svu nesebičnu podršku i pomoć ali i za razumevanje našeg položaja i izazova sa kojima se suočavamo - navela je Cvijanović.

Čvrsto je uverena, kaže, da će sveukupni odnosi, bratske i institucionalne veze, u budućnosti biti još sveobuhvatnije i sadržajnije, a na dobrobit i zadovoljstvo svih građana.

- Јoš jednom Vam poštovani predsedniče upućujem srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika, te Vas molim da primite izraze mog najdubljeg uvažavanja - navela je Cvijanović, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Srbija 15. februara obeležava Sretenje – Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.