16.02.2024.

12:46

Foto: Tanjug

Vesti

Dobar i veoma koristan razgovor! Vučić se sastao sa Kameronom u Minhenu!

"Dobrar i veoma koristan razgovor sa Lordom Dejvidom Kameronom. Govoreći o planovima Srbije za rast u narednim godinama, kao i o organizaciji sajma EXPO2027, posebno sam naglasio značaj ekonomske saradnje, investicija i trgovinskih odnosa između naše zemlje i Ujedinjenog Kraljevstva.

Informer

Razmenili smo mišljenja o svim važnim aktuelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana", napisao je predsednik na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav.

On će se prvog dana Konferencije i sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžetska pitanja, a poslepodne će razgovarati sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Saveznoj Republici Nemačkoj, gde će učestvovati na 60. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti. Kako je saopštila služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, tom prilikom predsednik Vučić održaće niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i predstavnicima međunarodnih institucija, među kojima su ministri spoljnih poslova NR Kine i Velike Britanije, šef diplomatije EU, američki senatori i predsednici Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju i Evropske banke za obnovu i razvoj.