19.02.2024.

08:30

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Vučević: Ako ne bude punog legitimiteta, ići ćemo na nove izbore!

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda počinje danas u 10 časova. Na dnevnom redu su potvrđivanje mandata odbornika, kao i izbor predsednika i sekretara skupštine.

Izbor skupštinskih funkcionera i formiranje beogradske izvršne vlasti i dalje su neizvesni, jer se ne zna hoće li biti neophodne većine od 56 odbornika.

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane i predsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je za RTS da će se u Beogradu ići na nove izbore ako gradska vlast ne bude imala pun legitimitet.

- Ako ne bude onoga na čemu mi insistiramo od nastajanja naše političke opcije na političkoj sceni Srbije, a to je puni legitimitet, ići ćemo na nove izbore u rokovima koji su zakonom predviđeni. Neće to biti nikakva ni katastrofa, ni kraj sveta - poručio je Vučević.

Pojašnjava da legitimitet znači da se oni koji bi podržali tu skupštinsku većinu, ne bave matematikom izračunavanja broja mandata, nego da imaju jasnu političku volju i izjavu da hoće da čine tu političku većinu koju bi trebalo da vodi grad Beograd.

- To je pun legitimitet, kada postoji vrlo jasno izražena politička volja svih oni koji su birani i izabrani od Beograđana da ih predstavljaju u naredne četiri godine, da kažu: Mi činimo političku većinu, zato što smo se dogovorili o ovim političkim ciljima - naveo je Vučević.