Autor: Informer.rs

19.02.2024.

16:12

Foto: Informer

Vesti

SPECIJALNA EMISIJA! Aleksandar Šapić o divljačkoj i nasilnoj blokadi Skupštine u režiji Đilasovih protagonista! (VIDEO)

Da podsetimo Aleksandar Šapić obratio se danas medijima povodom održavanja konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, a sada je dao svoje mišljenje i eksluzivan uvid u sva politička dešavanja.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić ističe da svako ima pravo da prezentuje sebe na način na koji smatra da treba.

- Oni su proglasili pobedu i na izborima tokom izbornog dana. Rezultati su bili onakvi kakvi smo mi najavili da će biti. Oni oblikuju istinu kako njima dogovara, a kad se ispostavi da je to daleko od istine, oni se prave ludi. Ako ste primetili, i danas je bio Ćuta koji je pokušao da nas isprovocira, ali mi to nismo dozvolili. Ja te ljude iz Ribnikara nisam obilazio da bih se slikao za medije. Zato niko nije ni znao da sam bio. Ništa im nisam rekao za način na koji su oni iskoristili tu tragediju. Video sam izjavu Marka Žvake koji je rekao da gde god su Srbi tu su problemi. Ja ne mogu da prihvatim da u zemlji u kojoj živim postoje ljudi koji imaju antisrpsku politiku. Mogu da razumem da se razlikujem i verski i nacionalno, ali da neko ko živi u ovoj zemlji zastupa antisrpsku politiku i izlazi sa tim u medije, za mene je to neprihvatljivo. Ne postoji zemlja koja to toleriše. Ne samo za svoje građane, nego i za strance. Mi imamo danas medije koji imaju jasnu antisrpsku politiku - rekao je Aleksandar Šapić.

Informer

Aleksandar Šapić

On je istakao da strani mediji već decenijama pišu o Aleksandru Vučiću, pa i da je imao prilike više puta da čita i o sebi.

-To vam je negde pokazatelj da nešto nije u redu. Ja ću se protiv toga uvek boriti. Ako budemo dozvolili da Srbijom vlada neko ko propagira antisrpsku politiku, onda nama nema spasa. To me je isprovociralo kod tog Žvake. Nije mi žao zbog toga šta sam mu rekao. Njigovi stavovi su jasni i oni nisu to krili. Dobrica Veselinović stavio bi šarenu zastavu pored srpske zastave. Oni su eksplicitno rekli da bi priznanli nezavisnost naše južne pokrajine. Eksplicitno su za to da mi sebe treba da proglasimo genocidnim narodom jer bi nam to olakšalo puteve u Evropi. Oni su tu pošteni i otvoreni. Ja sam u ovom poslu već četrnaest godina. Oni koje su oni kandidovali nemaju jedan dan iskustva. Ja sam rođen na Novom Beogradu. Ne smatram sebe ni malo vrednijim od bilo koga drugog. Neretko Beograđani od starta budu od podređenom položaju u odnosu na one koji dođu u Beograd. Beograd je grad koji je bez obzira na sve što mu se dešavalo, uvek je imao raširene ruke i primao je svakoga- rekao je Šapić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: