20.02.2024.

19:33

Foto: Informer

Vesti

Hladan tuš za Đilasa! Novi izbori u Beogradu bili bi dupla pobeda Aleksandra Vučića!

- Iako mislim da pritisak na vlast od strane opozicije i Evrope nije veliki, on bi novim izborima taj pritisak dodatno smanjio i stavio bi opoziciju u pat poziciju - 'tražili ste ponavljanje izbora, evo vam'! Jako će teško biti opoziciji da u kampanji komuniciraju to - 15 minuta da pozivaju građane da glasaju za njih a 15 minuta da pričaju kako je SNS pokrao izbore! SNS bi time prošao na izborima bolje, da im ne treba ni Nestorović, ni Jerković, da uzmu preko 60 mandata u koaliciji sa SPS-om i da imaju pun legitimitet! SNS bi novim izborima opoziciju isterali na izbore, bojkot bi teško mogli da komuniciraju jer su tražili ponavljanje a zaštitili bi se i od municije Evropskog parlamenta - to bi bila dupla pobeda SNS-a! - rekao je Stojanović.

Štaviše, dodaje Stojanović, ako se raspišu izbori u Beogradu, Vučić i njegova lista osvojiće više glasova nego 17. decembra 2023. godine.

- Ako SNS ima većinu u Beogradu, bilo ona sa legitimitetom ili delimičnim legitimitetom, a raspišu izbore - to je onda njihova odluka da idu na izbore zarad političke koristi! To onda znači da bi SNS-u novi izbori doneli više nego što imaju u ovom trenutku! Znam da ovo nije popularno reći ali to onda znači da su istraživanja pokazala da su opozicioni birači ubijeni u pojam i da će na ponovljenim izborima SNS vrlo verovatno i bolje proći! - rekao je Stojanović.

Đilasovci su, podsetimo, svojim divljanjem u Skupštini grada Beograda onemogućili konstitutivnu sednicu, koja je na kraju odložena za 1. mart. Više o tome čitajte OVDE.