Autor: Informer.rs

21.02.2024.

21:16

Foto: Informer/tanjug

Vesti

Ljepojević nije glasao za Nestorovića! Branko Pavlović: Dobili smo ultimatum koji smo automatski odbili (VIDEO)

Osnivač pokreta Branko Pavlović kaže da je na jučerašnjem sastanku pokreta dr Branimir Nestorović da ultimatum koji je odbijen.

- Smatram da je se ovde radi o nameri da se razbije pokret jer pre ovoga nikada nije bilo pomena o jednom predsedniku, pogotovo ne o ultimatumu. Na jučerašnjem sastanku rukovodstva Nestorović nam je dao ultimatum da pristanemo da on bude na čelu i da se sve pita, a ukoliko se mi sa time ne slažemo on napušta da osnuje svoj pokret.

Kako ističe, Nestorović nije hteo da pregovara i da su ostali smatrali da je on napustio pokret.

- To uopšte nije bila tačka dnevnog reda, a mi smo imali dogovor da budemo kolektivni rukovodioci. Uopšte nije hteo da se dogovaramo oko toga već je dao ultimatum. Ljepojević je glasao da treba da imamo jednog predsednika, ali ne i da to bude Nestorović. Nas petoro je odmah došlo do konsenzusa da je Nestorović svojevoljno napustio pokret.

Dodaje, da će biti konferencija za štampu na kojoj će prvi govoriti Siniša Ljepojevi.

- Imaćemo konferenciju za štampu gde će gospodin Ljepojević prvi govoriti. Gospodin Jerković veze nema sa osnivačima pokreta tako da se ovo dogodilo iz vedra neba i nije imalo veze sa njim. Ne znam ništa o nabavljanju kola to prvi put čujem i potpuno je bez osnove - rekao je Pavlović u uključenju.

Uključenje Branka Pavlovića možete pogledati u nastavku teksta: 

Podsećamo, na sajtu organizacije "Mi glas iz naroda" saopšteno je ranije danas da je u toku proces preobražaja tog pokreta i da je došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, u grupi od sedam osnivača, tako da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić u utorak, kako se navodi, "demonstrativno napustili pokret".

Kako se navodi, pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku, a njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača - Siniša Ljepojević, Mitar Kovač, Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević.