22.02.2024.

11:14

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Poslanik iz Slovenije Dejan Kaloh: Parlamentarni izbori u Srbiji bili su slobodni i pošteni, brinu me nepromišljene izjave Grošelja!

Kaloh je pojasnio da je kao jedini član parlamenta Slovenije, pod pokroviteljstvom OEBS-a, učestvovao u međunarodnoj posmatračkoj misiji parlamentarnih izbora u Srbiji i da je na dan izbora, zajedno sa belgijskim parlamentarcem, obišao 10 biračkih mesta u centru Beograda, Savskom vencu, Zemunu i Batajnici između 7.00 i 20.00 sati.

"Kao jedini član parlamenta iz Državnog zbora Republike Slovenije, pod pokroviteljstvom OSCE-a, učestvovao sam u međunarodnoj posmatračkoj misiji parlamentarnih izbora u Srbiji koji su se održali 17. decembra 2023. Na dan izbora, zajedno sa belgijskim parlamentarcem, obišao sam deset biračkih mesta u centru Beograda, Savskom vencu, Zemunu i Batajnici između 7.00 i 20.00 sati. Kao odgovorni međunarodni posmatrač, moram pozitivno oceniti parlamentarne izbore u Srbiji, koje mogu oceniti kao slobodne i poštene. Na svakom biračkom mestu izborni proces protekao je uredno i bez problema. Predsednici izbornih poverenštava bili su korektni i uvek dostupni za objašnjenja. Na biralištima su viđeni i predstavnici nevladinih organizacija, koji su takođe neometano obavljali svoj posmatrački rad. Na svakom biračkom mestu izborne odbore činile su različite političke stranke i rad je tekao glatko i bez ikakvih posebnosti", istakao je Kaloh u pismu dostavljenom medijima Kaloh io dodao da je Grošelju, "srećom, ostalo još samo nekoliko meseci do kraja ne baš uspešnog evroparlamentarnog mandata".

"No, zabrinjavaju me nepromišljene izjave evroparlamentarca Klemna Grošlja iz Slovenije koje su već na rubu međunarodnog incidenta. Srećom, spomenutom gospodinu ostalo je još samo nekoliko meseci do kraja ne baš uspešnog evroparlamentarskog mandata", istakao je Kaloh.

Istovremeno, on je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poželeo sve najbolje jer uspešno i efikasno vodi Srbiju.

Informer