23.02.2024.

13:27

Foto: printscreen

Vesti

Opozicija je opozicija ne samo vlasti, već i državi! Božić: Nijedna zemlja ih takve ne bi poželela!

- Nalazimo se u Beču, na Zimskom zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS. Imali smo priliku da razgovaramo o izborima u Srbiji, šefica posmatračke misije u Srbiji je bila ta koja je predala izveštaj. Mi smo taj izveštaj imali priliku da vidimo i u srpskim medijima, to je preliminarni izveštaj koji je ovde svakako bio samo podvučen. Sve ono što jeste u izveštaju umnogome jeste samo proizvod nagađanja, špekulacija, koja smo mogli da vidimo i sa pojedinim predstavnicima EP. Dakle, jedna orkestrirana manipulacija koja je, nažalost, potekla od onih koji su ne samo opozicija vlasti, već i državi, što nije dobro ni za jednu zemlju i nijedna zemlja ih takve ne bi poželela - rekla je Božić i dodala: 

- Mi smo imali priliku da se obratimo. Taj postulat demokratije da vi pričate koliko vam je volja a da onda oni kojih se zapravo to tiče i čijih se života to tiče imaju 2 minuta da odgovore je demokratija i demokratski principi vrednosti koji su u Evropi poznati. Mi smo se potrudili da maksimalno iznesemo istinu. Pored onoga što sam ja imala priliku da kažem u ta dva minuta, što mi je izuzetno bilo drago, kako su izbori bili pre svega nikada čistiji, da je nikada veći broj međunarodnih posmatrača učestvovao na izborima u Srbiji, nisu imali nijednu vrstu zamerki - rekla je Božić. 

Informer

 

- Rekla bih da nas je dobro čuo svet, ovde je danas više od 300 poslanika iz 50 zemalja sveta. Vrlo je dobro što je Srbija imala priliku da se obrati i da kaže ono što je istina. Ima onih koji itekako prepoznaju ovu vrstu manipulacije i koji su, kao posmatrači, bili jako besni jer se određene činjenice, posebno u EP, izvrću i ne odgovaraju onome što je zasita bilo na terenu. Poslanik iz Slovenije je rekao kako je obišao desetine mesta u Beogradu i šire i da nije video nijednu vrstu iregularnosti koju opisuju poslanici EP.  Zadovoljna sam što su predstavnici Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, koji su učestvovali u posmatračkoj misiji, rekli da su izbori u Srbiji bili legitimni i legalni i da nisu na terenu videli nijednu vrstu neregularosti - istakla je Božić. 

- Kada čestito obavljate posao političara i se trudite da delujete u slkadu sa zakonima, onda istina može biti samo jedna. Tako je i u životu - završila je.