Autor: Informer.rs

26.02.2024.

12:32

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Šiptarskom teroru nema kraja! Vujičić: Aljbin Kurti svim silama sprovodi ekstremističku srbomrzačku politiku! (VIDEO)

Narodna poslanica Danijela Vujičić ističe da ekstremna i srbomrzačka politika Aljbina Kurtija dovodi do užasnih napada na Srbe sa KiM.

- Događaj gde su Albanci pretili srpskoj deci, desio se u Gračanici, odnosno Lapljem Selu, ali to nije prvi put i to je samo jedan od incidenata. Pukom srećom momci nisu povređeni, ali ovaj napad, ako i svi drugi je posledica mržnje koju sprovodi Priština. Ekstremna i srbomrzačka politika Aljbina Kurtija dovodi do užasnih napada na Srbe sa KiM - rekla je Vujičić.

Informer

Danijela Vujičić

Prema rečima narodne poslanice KFOR je procenio da je trenutna situacija mirna i zato su napustili opštinu Zvečan, a situacija uopšte nije mirna, ali veruje da će pregovori u Briselu biti uspešni.

- Juče je u Prizrenu napadnut i pravoslavni sveštenik i hodočasnici, a jedan Albanac je zakačio na njihov autobus zakačio zastavu OVK. U Prizrenu nema Srba samo je sveštenstvo tu sa svojim porodicama. KFOR je procenio da je trenutna situacija mirna i zato su napustili opštinu Zvečan. Sitacija uopšte nije mirna i sve je daleko od normalnog života, ali verujem da ćemo uspeti da se izborimo za mir na pregovorima u Briselu i da će EU stati na put Aljbinu Kurtiju - zaključila je Vujičić.