26.02.2024.

12:58

Foto: ATA/EPA

Vesti

Brnabićeva izbacila iz takta Kurtija u Londonu: Neko nam je ovde ozbiljno u zabludi!

U Londonu se održava samit Evropske banke za obnovu i razvoj, posvećen Zapadnom Balkanu i koji ima za cilj privlačenje stranih investicija na ovo područje.

Brnabićeva je tokom odgovaranja na pitanja publike teritoriju Kosova i Metohije nazvala baš onako kako i treba - Kosovo i Metohija, nakon čega je Aljbin Kurti potpuno izgubio živce. On je jedva dočekao da dobije reč, posle čega se verovatno i pokajao. 

Naime, Kurti je nervoznim glasom počeo da nabraja kako je takozvano "Kosovo" republika, pa onda u istoj rečenici demantovao sam sebe, i počeo da nabraja koliko zemalja Evropske unije priznaje lažnu državu, a koliko članica NATO-a.

U toku nabrajanja Brnabićeva je odmah uložila prigovor i upozorila publiku da Kurti ne govori istinu što se tiče brojki zemalja koje priznaju autonomnu pokrajinu Srbije kao državu. Nakon toga je Kurti načisto podivljao.

- Ovde je rečeno da smo mi Kosovo i Metohija. Onda bih ja vama oduzeo mnogo vremena, pošto bih Srbiju morao da nazovem Srbija i Vojvodina i Sandžak i Bujanovac i Timok! - rekao je Kurti.

Komentar Ane Brnabić na ove nebuloze potpuno je izbacio Kurtija iz takta.

- Neko nam je ovde ozbiljno u zabludi - poručila mu je premijerka.

Nakon toga, moderatori su nastavili dalje sa pitanjima publike, pošto je raspoloženje Kurtija govorilo da bi verbalna rasprava mogla da eskalira ukoliko bi se nastavila.