26.02.2024.

13:50

Foto: Reuters/Društvene Mreže

Vesti

Šolakovci jedva dočekali! Opozicioni "Danas" nastavlja sa promocijom Aljbina Kurtija i njegove lažne drzave!

Opozicioni "Danas" nastavio je sa veličanjem Kurtija i sa njegovom promocijom u njihovom tajkunskom listu. 

- Kurti reagovao na nastup Ane Brnabić "Moja zemlja se zove Kosovo, a ne Kosovo i Metohija" - stoji u naslovu "Danasa". 

Informer

 

Podsećamo, premijer lažne države, Aljbin Kurti, učestvuje na Investicionom samitu na Zapadnom Balkanu koji se održava u Londonu, gde je nakon izlaganja premijerke Srbije Ana Brnabić koja je koristila termin Kosovo i Metohija, rekao da se "njegova zemlja zove Republika Kosovo, a ne Kosovo i Metohija".

- Moja zemlja se zove Republika Kosovo, a ne kako se ovde kaže Kosova i Metohija. Ako bih išao ovim putem, trebalo bi mi dosta vremena, jer osim Srbije, moram da kažem Srbija i Vojvodina, Sandžak, Raška i Preševska dolina. Bolje se fokusirati na ekonomiju - rekao je Kurti, a preneli su Prištinski mediji.

Kurti je rekao da je tzv. Kosovo posvećeno redu, zakonu i borbi protiv korupcije u skladu sa Sjedinjenim Američkim Državama, Evropskom unijom i Velikom Britanijom.

- Posvećeni smo redu, zakonu i borbi protiv korupcije u punoj liniji sa Amerikom, EU i Britanijom, kako u političkim tako i u ekonomskim vrednostima, posebno nakon ruske agresije u Ukrajini - rekao je on.

Napomenuo je da je tzv. Kosovo priznalo 117 zemalja sveta, tri od četiri susedne zemlje, naveo da Crna Gora i Severna Makedonija priznaju tzv. Kosovo, ali da ga Srbija i dalje ne priznaje.

- Nemamo nikakve veze sa Ruskom Federacijom, uveli smo sankcije Rusiji. Želimo da Ukrajina dobije rat i potrebna nam je demokratska Evropa i svet da vidimo poraz Kremlja i Putina. Dakle, mi nemamo saradnju sa njima, iako bi oni želeli - rekao je Kurti.