26.02.2024.

19:17

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Terzić: Trajković i Jakšić se besramno pridružuju napadima na sve srpsko

Saopštenje Miloša Terzića prenosimo u celosti:

- Najveći protivnik i najveća prepreka nezavisnosti lažne države jeste Aleksandar Vučić. To je ono što za njega kažu teroristi iz Prištine, na čelu sa Aljbinom Kurtijem. A ono što progonitelji iz Prištine govore za Srpsku pravoslavnu crkvu, koja kroz vekove predstavlja temelj nacionalnog identiteta srpskog naroda, to isto za nju govore i Momčilo Trajković i Marko Jakšić, čime sramno sopstvene stavove ravnaju prema stavovima Aljbina Kurtija. Sinhronizovanim napadima na Vučića i SPC pridružuju se Radi Trajković i Nenadu Rašiću, uzimaju učešće u hibridnom ratu protiv Srbije i na taj način sebe svrstavaju u red najvećih veleizdajnika i srpskih sramota u istoriji naše zemlje.

Dok su se Trajković i Jakšić nešto pitali, vezano za naše najvažnije nacionalno pitanje Srbi su ubijani i proterivani širom Kosova i Metohije, a naše vekovne svetinje su gorele u pogromu 2004. godine. U ta smutna i crna vremena za naš narod oni su otvoreno davali legitimitet pogubnoj politici bivšeg lopovskog režima, koja je za rezultat imala puštanje Aljbina Kurtija, braće Mazreku i Fljore Brovine iz srpskih zatvora, čime je najvećim krvolocima omogućeno da se u Prištinu vrate nasmejani sa uzdignuta dva prsta. A izmeštanjem pregovora iz SB UN na teren EU napravljena nam je katastrofa, koju je morao da ispravi upravo Aleksandar Vučić.

Ovim rečima Trajković i Jakšić se besramno pridružuju napadima na sve srpsko, uz retoriku na kojoj im mogu pozavideti i najveći srbomrsci, čime otvoreno pomažu Aljbinu Kurtiju i daju mu alibi za nove napade na naš narod i na Srpsku pravoslavnu crkvu, koja je uvek predstavljala duhovno utočište Srbima u teškim vremenima. Aleksandar Vučić je godinama radio na tome da se srpski nacionalni korpus na KiM ujedini i uspeo je u tome na šta ukazuje neprikosnovena podrška koju predsedniku upravo zbog borbe koju vodi za Srbe i Srbiju na KiM, pružaju naši sunarodnici iz naše južne pokrajine.

I umesto da sada imamo slogu, srpsko jedinstvo i da se okupimo i budemo bedem pred spoljnim i pred unutrašnjim neprijateljima u borbi za naše nacionalne vrednosti na KiM, a što bi trebalo da bude iznad svake politike i odraz nacionalne svesti, mi nažalost, shodno onome što pričaju i rade Jakšić i Trajković, imamo propale politokante u službi Dragana Đilasa, koji je svojevremeno predlagao iseljavanje Srba sa KiM kao jedino rešenje. U principu, ostalo je još samo da Trajkoviću i Jakšiću Đilas da izvršnu funkciju u stranci ili tajkunskim preduzećima, kao što je dao Petru Miletiću doskorašnjem Kurtijevim spoljno-političkom savetniku i svi kvislinzi će biti na jednom mestu, tačnije baš tamo gde treba da budu.