Autor: Informer.rs

27.02.2024.

23:48

Foto: Informer

Vesti

Raste pritisak članstva SNS na Vučića: Imamo većinu, napravimo vlast u Beogradu!

Kako saznajemo, šefu države ovakav zahtev stiže i od pojedinih najbližih saradnika, ljudi iz samog vrha Srpske napredne stranke, ali i koalicionih partnera.

- Njihov argument jeste da je većina u glavnom gradu legalna, ali i sasvim legitimna zato što je Aleksandar Jerković iz Nestorovićevog pokreta 'Mi' bio nosilac izborne liste u Beogradu. Svi oni, takođe, smatraju da su ponovljeni izbori bespotrebno trošenje dragocenog vremena… - objašnjavaju naši sagovornici iz vrha najjače partije u Srbiji. 

Informer

Izvor Informera iz Predsedništva kaže da će Vučić sa najbližim saradnicima definitivnu odluku o vlasti u Beogradu doneti nakon povratka iz Tirane gde učestvuje na Samitu 'Ukrajina - Jugoistočna Evropa'.

- Predsednik se u Srbiju vraća u petak 1. marta, ali realno je očekivati da će konačna odluka o eventualnim ponovljenim izborima biti doneta u nedelju 3. marta kada ističe i zakonski rok za formiranje većine. Vučić će tokom petka i subote imati poslednji krug konsultacija iz svog okruženja i tek tada će prelomiti šta i kako dalje… - precizira naš sagovornik.

Misija OEBS-a za praćenje izbora ODIHR objavila je danas konačni izveštaj o decembarskim izborima u Srbiji i Beogradu i definitino potvrdila da nema ni govora o bilo kakvim ozbiljnim nepravilnostima u izbornim procesu. Laži đilasovske opozicije o 'krađi izbora' tako su potpuno rskrinkane.