28.02.2024.

19:03

Foto: Printscreen

Vesti

Ludilo na N1! Besni na Vučića jer ne želi da uvede sankcije Rusiji: Neće da stane iza oštrije kritike na račun Putina (VIDEO)

Opozicioni analitičar Boško Jakšić izjavio je na pomenutoj televiziji sledeće:

- Vlast je mislila da je dovoljna ona podrška Rezoluciji UN od pre dve godine kada je osuđen napad na Ukrajinu a u međuvremenu je bilo mnogo različitih rezolucija od EU gde je zvanični Beograd odbio da im se pridruži čim su one sadržale neku oštriju kritiku Moskve! I ove intervencije Vučića u Tirani pokazuju taj jedan stav koji je na neki način odbrana Rusije i zato predsednik Zelenski smatra, iako to nigde nije rečeno, da se Srbija zvnačno drži politike neutralnosti ali da je tiho na strani Rusije u tom sukobu!

Podsetimo, Vučić je izjavio danas u Tirani, nakon učešća na plenarnom sastanku u okviru Samita Ukrajine i Jugoistočne Evrope, da se u usaglašenoj Deklaraciji na zahtev Srbije ne pominju sankcije Rusiji, niti ruski maligni uticaj.

Takođe, zahvaljujući Vučiću iz Deklaracije sa ovog samita su izbačene tačke koje su Kosovo predstavljale kao jednu od država učesnica.