Autor: Informer.rs

29.02.2024.

21:58

Foto: Zoran Sinko

Vesti

(VIDEO) Šiptari se opasno igraju sa granicama srpskog strpljenja! Đorđević: Vojska mora da bude spremna na intervenciju na Kosovu i Metohiji!

Borac za prava Srba na KiM, Ana Đorđević ističe da je Kosmet okupirani deo Srbije i da su Šiptari napravili od naše teritorije jezgro separatizma i terorizma, ali i da srpska vojska mora da bude spremna na vojnu operaciju na KiM.

- Ne smemo da dozvolimo da se pitanje Kosova i Metohije relativizuje, a tužno je što dosta naših građana posmatra kroz samo rvanje sa separatistima. Tzv. Kosovo je samo fantomska tvorevina i šiptarski teroristički predstavnici vlasti nisu legitimni. Kosmet je okupirani deo Srbije, on je jezgro separatizma i terorizma, ali je i crna rupa trgovine decom i organima. Kada prodate kokain to je mrtvo i to je potrošna roba, a deca su živa stvar. Vljosa Osmani je na arapskoj televiziji govorila kako Srbi finansiraju separatiste što je potpuna laž, ali Arapi mogu da poveruju u tu propagandu. Napadnete li nas dobićete po zubima. Imamo neku granicu, ali ako nema više dijaloga, Srbija i srpska vojska mora da bude spremna za vojnu operaciju na Kosovu i Metohiji - rekla je Đorđević.

Informer

Rajko Kapelan iz Centra za društvenu stabilnost navodi da nikada nećemo priznati tzv. Kosovo, ali i da su Srbi suočeni sa svakodnevnim terorom Aljbina Kurtija.

- Kada su krenuli pritisci na predsednika zbog KiM, on je pozvao sve, čak i opoziciju da budemo ujedinjeni po tom pitanju. Crvena linija je da ne smemo priznati nikad tzv. Kosovo i to se neće nikada desiti. Srbi su u ogromnom problemu od početka Kurtijeve vlasti, ljudi su suočeni sa terorom, ali sada je to neizdrživo i već 10% Srba napušta Kosovo i Metohiju. Pokazali smo da želimo mir i pregovore, ali nijedan sporazum se ne poštuje - tvrdio je Kapelan.

Informer

Prof. Vladimir Pavićević, politikolog, kaže da je strpeljenje ključ koji treba Beogradu u dijalogu i da svako ko objektivno posmatra stvari zna da su Srbi itekako ugroženi na KiM, ali i da je Kosovo Srbija.

- Promene u 2020. godine su bile velike i Srbi su dobili dosta time, a Crna Gora se približila opet prijateljstvu sa Srbijom. Potpredsednik Vlade Crne Gore smatra da je KiM deo Srbije što smatra većina Crnogoraca, a to se nije smelo govoriti u Milovoj vladi. Postuđukanovićevska Crna Gora ima srpsku ideju i izjašnjava se veći deo naroda kao Srbi. Dimplomatija je ključ koji treba Beogradu u dijalogu i strpljenje je najbitnije. Ko objektivno posmatra stvari zna da su Srbi itekako ugroženi na KiM, a zaštita srpskog nasleđa je najbitnija, jer je Gorski vijenac zasnovan na obnovi kosovsko-vidovdanskog zaveta  - kazao je Pavićević.