04.03.2024.

13:59

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Vučević posle sastanka sa Vučićem: Obavestili smo ga da imamo većinu, za desetak dana o sastavu vlade!


On je posle konsultacija na Andrićevom vencu rekao i da će za desetak dana obavestiti predsednika i javnost o sastavu nove vlade.

- Mi smo predsednika Republike obavestili da imamo mogućnost za sastav vlade i rekli da ćemo javnost, svakako i predsednika Republike u narednih desetak dana, odnosno najdalje za desetak dana obavestiti o sastavu vlade, odnosno ko je predložen za mandatara za sastav vlade da bi predsednik mogao da mu poveri mandat - rekao je Vučević novinarima.

On je dodao da su spremni da se u kratkim rokovima nastavi konstitutivna sednica Skupštine i da se izaberu organi.

- Mi imamo većinu. Razgovaraćemo sa kolegama iz Socijalističke partije Srbije, SVM, verovatno sa još nekim manjinskim strankama oko sastava nove vlade - rekao je Vučević.

Informer

 

Kako kaže, sa predsednikom su razgovarali o radu buduće vlade i dodaje da nije bila suština u kadrovskim rešenjima nego u onome šta treba da se radi i o projektu Srbija 2027. te čitavom nizu infrastrukturnih projekata, borbi za KiM, očuvanju Srba na KiM, održavanju regionalanog mira i stabilnosti, platama i penzijama.

- Nismo danas pričali o imenima. Nijedno ime nismo spomenuli, niti jednu funkciju. Pričali smo o politici, pričali smo o programu, pričali smo o različitim idejama - rekao je Vučević.

Na pitanje da li postoji dilema oko toga ko će biti mandatar, Vučević je rekao da ne postoji dilema već razgovori koji ih čekaju unutar stranke, ali i koalicije.

Informer

 

Nije, kako je rekao, bilo reči o datumu održavanja nastavka sednice Skupštine, ali napominje da je ta lista spremna da se u kratkom roku nastavi sa izborom skupštinskih organa i da se posle nastavi sa izborom vlade.

Na pitanje o međunarodnoj istrazi povodom proteklih izbora, Vučević je rekao da nema je nema i da je Srbija suverena zemlja.