Autor: Informer.rs

05.03.2024.

09:49

Foto: Foto: EPA, Beta, Profimedia

Vesti

Kurti besumučno proteruje i strane investitore svojim bizarnim narativom: Svi beže glavom bez obzira, više ga ni "njegovo jato" ne štiti!

Grdžaliju kaže da je ceo Zapadni Balkan pod nekom „mračnom agendom" i dodaje da to nije samo problem Kosova, nego uopšte Zapadnog Balkana.

- Bio bih najsrećniji kad bih vam danas rekao da imamo veliki broj stranih investitora koji su došli na KiM, da imamo mogućnost rasta izvoza, ali, jednostavno, malo ko shvata da zajednički imenitelj svih problema na ovim prostorima, pa i na KiM, je politička stabilnost. Dok god mi imamo ovaj diskurs i ovakve izjave, i dok god se ne donese neko rešenje između Srbije i Kosova, sigurno investitori neće doći ovde, nego će bežati - kaže sagovornik za Kosovo online.

Informer

S druge strane, dodaje, sama činjenica da dijalog Beograda i Prištine nema očekivan rezultat, i da je KiM pod takozvanim evropskim merama, utiče na to da imidž KiM bude pogoršan.

- Kada analizirate i ove izjave, danas će biti rat, sutra će biti rat, biće ovo, biće ono, mislim da to direktno, indirektno i periferno utiče na to da jednostavno strani investitori odlaze sa ovih prostora,  a najviše s KiM - kaže Grdžaliju.