06.03.2024.

13:03

Foto: zoran sinko/reuters/profimedia

Vesti

Svetski kriminalci, prevaranti i pokvarenjaci! Evo ko su Đilasovi saborci u rušenju Srbije i Aleksandra Vučića!

Kada se zagrebe malo ispod površine, izgleda da nije najveći problem to što su đilasovci išli po Evropi da zahtevaju sankcije za Srbiju i njen narod, veći problem je ko su ljudi sumnjivog morala, ili bolje rečeno bez morala, koji pomažu Đilasu da sruši Vučića i državu Srbiju.

Američki senator Robert Menendez

Jedan od heroja vođe prozapadne opozicije jeste Robert Menendez koji je dokazani rekorder u korupciji.

Demokrata iz Nju Džersija i njegova supruga Nadin prema poslednjoj optužnici optuženi su da su naveli svoje advokate da daju lažne izjave federalnim tužiocima u Njujorku o Mercedes-Benc kabrioletu i plaćanju hipoteke za koje SAD navode da su mito od biznismena koji traže usluge od senatora.

Informer

Prema ranijim optužnicama, Menendez i njegova supruga su primali zlatne poluge i gotovinu od investitora za nekretnine u zamenu da senator iskoristi svoj uticaj da pomogao u sklapanju višemilionskih poslova sa katarskim investicionim fondom.

Takođe, ministarstvo pravde SAD je u aprilu 2015. podiglo je optužnicu protiv Menendeza mita, prevare i davanja lažnih izjava. Suđenje je, međutim, završeno bez presude jer porotnici nisu doneli da donesu odluku.

Naredne godine, senatski Odbor za etiku je u pismu "strogo opomenuo" Menendeza zbog korišćenja uticaja i od njega zatražio da vrati sve nedozvoljene poklone koje je primio.

Menedez je u srpskoj javnosti poznat kao albanski lobista, koji je tražio od administracije u Vašingtonu da izvrši pritisak na Srbiju kako bi se naterala da prizna nezavisnost tzv. Kosova.

Poznat je i po izjavama protiv formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, favorizovanju lažne države i zalaganju za kažnjavanje Srbije, kao i po svojim opaskama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bob Menendez je, takođe, bio među potpisnicima pisma predsedavajućih spoljnopolitičkim odborima SAD, Ujedinjenog kraljevstva i EU, kao i američkih kongresmena, koje je potpisalo više od 50 parlamentaraca, među njima i Menendez, a u kojem su od svojih vlada zatraži „kritičniji odnos prema Srbiji“, ističući da politika Beograda „neće funkcionisati za Balkan“.

Menendez je 2020. ugostio predsednicu privremenih prištinskih institucija, Vjosu Osmani i premijera institucija Aljbina Kurtija.

Ono što je interesantno, ali što ne treba da izneđajuće, jeste činjenica da se Menendez pre godinu dana sastajao i sa delegacijom SSP koju su činili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Marinika Tepić. Tada je delegacija SSP senatoru Menendezu i njegovom timu predstavila predlog za formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Oni su sa Menendezom pričali i o "važnosti uvođenja sankcija Rusiji".

Andreas Šider

Naredni saborac Dragana Đilasa jeste Andreas Šider koji je poznat po tome da je opljačkao sopstvenu stranku, ali da ga u malverzacijama prati i supruga.

Informer

Sonja Vesheli, supruga "čuvenog" posmatrača i poslanika EU Andreasa Šidera u Austriji je označena kao glavni učesnik u jednoj od najvećih korupcionaških afera u Austriji – da su za račun stranke SPO kojoj oboje pripadaju proneverili ogromne sume novca kroz nameštene tendere za zdravstvene ustanove u Beču.

Ubrzo je imenovana za direktorku Simensa za Centralnu i Jugoistočnu Evropu.

Sud u Beču je 2022. godine poništio sve sporne ugovore koja je sa Simensom zaključila Vesheli i u toku je opsežna međunarodna istraga.

O aferi u koju su upleteni Andreas Šider i njegova supruga bečki mediji revnosno izveštavaju.

Informer

U Srbiji Šidera su citirali tajkunski mediji, a koji je lažno govorio o nekakvim neregularnostima na izborima. Iako su i te kako svesni da je reč o čoveku čija je stranka opterećena brojnim aferama, od krađe glasova u sopstvenoj stranci pri izboru predsednika, do korupcijakog skandala gde su optuženi za kupovinu poljoprivrednog zemljišta i muljanjem sa cenama, tajkunski mediji i opozicija ne mare već mu daju na značaju samo da pljuje Vučića i Srbiju.

Nakon svega iznešenog sasvim je jasno koga Đilas i ekipa okupljena oko njega smatraju svojim herojima i saborcima: one koji su uvek proitiv Srbije, protiv Vučića, i zalažu se za njihovo rušenje.

Ovo je ujedno i dokaz da kada bi došli na vlast đilasovci bi na tacni predali naši zemlju strancima koji bi vršlali po njoj i za dan je pretvorili u marionetu i poslušnika, a od nezavisne politike, koja je sada na delu, ne bi ostalo ništa.