06.03.2024.

14:11

Foto: printskrin

Vesti

Automehaničar iz Nemačke opet soli pamet! Juratović: Izbori kad Đilasu odgovara

Juratović je, naime, poručio je Vučiću i Brnabićevoj da "ne misle da mogu opet na trikove preći" predstavnike Evropske unije, komentarišući, kako navodi N1, strah opozicije da će ponovljeni beogradski izbori biti u aprilu i da neće biti vremena za poboljšanje izbornih uslova.

- Znam za taj strah, on je opravdan. Ne bih to preporučio Vučiću ni Brnabić da opet misle da nas mogu na trikove preći, kao kada su izbori bili pre božićnih i novogodišnjih praznika... Ovog puta će se dobro posmatrati sve. Na kraju krajeva, oni su ti koji su saopštili da su spremni na unapređenje izbornih uslova - rekao je Juratović, potpuno ignorišući činjenicu da su pravo njegov Dragan Đilas i predstavnici takozvane liste "Srbija protiv nasilja" tražili raspisivanje izbora do kraja prošle godine. SVE O TOME ČITAJTE OVDE.

Opozicija je, podsetimo, raspisivanje izbora tražila i pisanim putem.

Informer

 

Juratović je, međutim, u stilu "pamtim samo ono što mi odgovara" nastavio da tvrdi da vlast neće ispuniti preporuke ODHIR-a, uprkos najavama da će biti urađeno odmah i hitno.

- Ne bih im preporučio da počnu sa trikovima, učinićemo sve da izbori budu stvarno fer, koliko je to moguće u Srbiji. Tako da ćemo sve dobro motriti, nećemo se više na trikove navući - rekao je Juratović i dodao da će trebati vremena da se dobro pripreme izbori u Beogradu i "onda da se sa lokalnim zajedno održe, sa istim pravilima igre koja će važiti za Beograd".

Podsećanja radi, posmatračka misija ODHIR-a u svom konačnom izveštaju je saopštila da nikakve "izborne krađe" nije bilo u Srbiji. Dokaz je OVDE.

Ali, to za Juratovića, Đilasa i ostale, prema svemu sudeći, uopšte nije važno.