07.03.2024.

10:24

Foto: Ata images

Vesti

Glišić o novoj vladi: Za desetak dana znaće se mandatar i ostala kadrovska rešenja

- Predsednik SNS Miloš Vučević je zatražio da se konsultujemo sa predsednikom Republike oko određenih rešenja. Mi smo se posavetovali, razmotrili sve moguće opcije i izašli sa jasnim kadrovskim rešenjima za mesto predsednika Skupštine Anom Brnabić, odnosno za gradonačnika Beograda, to je Aleksandar Šapić. To su dva predloga za koja smo se izjasnili i doneli odluke - rekao je Glišić TV Pinku.

Dodao je da će se na narednoj sednici Predsedništva SNS doneti odluke vezane za mandatara vlade, ali i odluke vezane za druge gradove, sa kojim će ljudima izaći na lokalne izbore i kako će to da izgleda.

- Onog trenutka kada se bude znalo ime mandatara, od tog trenutka će mandatar krenuti da formira svoj kabinet i da polako uklapa, zajedno sa koalicionim partnerima, sastav svog kabineta. Želimo da napravimo što širu koaliciju. Onda ćete znati sva personalna rešenja - rekao je Glišić.

Komentarišući početak konstitutivne sednice Skupštine Srbije, Glišić je rekao da se opozicija tako ponašala jer je, kako je rekao, pošteno izgubila izbore, a nekome je obećala da će da pobedi ili se sama unapred proglasila za pobednika, pa sada treba da objasni nekom zašto je te izbore izgubila.

- Traže obrazloženje za poraz, a nemaju nijedan suštinski razlog, kada znaju da su pošteno izgubili, kada znaju da ih je neko na najpošteniji mogući način pobedio, u nikad regularnijim izborima. Na izborima na kojima nije bilo gotovo pa nijedne primedbe, nikad manji broj primedbi, nikad manji broj ponavljanja glasanja na biračkim mestima, a i to što se ponovilo, taj najmanji broj otkako održavaju izbori ponovljen je zbog tehničkih grešaka - poručio je Glišić.