07.03.2024.

12:35

Foto: Tanjug/informer

Vesti

Zahtev opozicije da Vučić ne bude na listama antidemokratski! Brnabić: To neće moći!

Brnabićeva je na pitanje novinara da prokomentariše taj zahtev opozicije rekla da opozicija ne može demokratskim putem dodje nna vlast pošto je narod uz Aleksandra Vučića i da zato sada mole različite strane faktore da im pomognu u tome, bez obzira na srpski Ustav i naše zakone.

Dodala je da opozicija traži da ime i lik Aleksandra Vučića ne bude na izbornim listama.

- To je jednostavno nemoguće, zato što je to antidemokratski, to je suprotno svim demokratskim normama, međunarodnim i demokratskim standardima - predsednici stranaka, predsednici zemalja koji su popularni, daju i svoje ime i svoj lik listama koje žele da podrže. Tako je i u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji i u Italiji, kao i u SAD  navela je ona.

Naglasila je da bi to bilo potpuni presedan i da to jednostavno neće moći.

- Zbog toga, to nije ni u preporukama ODIHR, jer to nije međunarodni standard. Ali oni su se ujedinili protiv Aleksandra Vučića. Ja bih volela da su se ujedinili oko nekog plana i programa, oko neke ideologije ili vizije za Srbiju, oko nečega šta nude građanima. Ne možete nuditi građanima samo - ja mrzim Aleksandra Vučića. Dakle, možete, ali ćete proći na izborima onako kao što ste i prošli - rekla je Brnabić.