Autor: Informer.rs

11.03.2024.

12:59

Foto: Maša Banđur

Vesti

'Opozicija želi da gurne narod u svoj začarani krug koji tapka u mestu'! Rasim Ljajić demolirao Đilasove kreature! (VIDEO)

Rasim Ljajić predsednik Socijaldemokratske partije Srbije ističe da novi izazovi očekuju novu vladu, kao i da je bitno da se uspostavi stabilnost u Beogradu, zbog spoljnopolitičkih dešavanja, ali i same države.

- Ključna poruka sa jučerašnjeg sastanka je da će se izbori održati drugog juna, kao i da će se ubrzati formiranje Skupštine Beograda. Novi izazovi očekuju novu vladu i vladajuću koaliciju. Turbulentna vremena diktiraju uslove na globalnom planu, ali utiču i na Srbiju. Velike tenzije u zemlji i svetu impliciraju da će ovo biti bitka za stabilnost u Srbiji i Beogradu - rekao je Ljajić.

Naš gost dodaje i da Beograđani neće trpeti nasilje opozicije i opstrukciju rada i napretka, kao i da bi nasilje prouzrokovala stopiranje Srbije.

- Opozicija je tražila izbore, pa im se nije svideo datum, a sada imaju i datum i sve. Želimo da imamo pun politički legitimitet i da naša koalicija poboljša ostvareni rezultat. Beograđani očekuju niz projekata i očekuju da se nastavi rad, a naravno i pripreme za EXPO 2027. godine. Nasilje više niko neće prihvatiti i mi imamo interes da primenimo preporuke Evropskog parlamenta, a pozivi na nasilje bi nas samo gurnulo u začaran krug koji stoji u mestu - kazao je Ljajić.

Informer

Prema rečima lidera SDPS najbolje je bilo da je postojalai većina i da je formirana vlast u Beogradu, ali je to nažalost opozicija opstruisala.

- Rezultati izbora su bili takvi da je bila neophodna koalicija da bi se došlo do skupštinske većine. Nažalost raspao se Nestorovićev pokret i zato će biti potrebna nova koalicija. Najbolje je bilo da smo imali većinu, ali je opozicija stopirala to, a kada je trebalo da se implementira drugo rešenje odnosno održati izbore što pre i to je opozicija opstruisala - zaključio je Ljajić.