11.03.2024.

14:38

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Dačić: Opozicija unapred traži alibi za siguran poraz na izborima!

- Sad im ne odgovara ni datum (2. jun), koji je inače poslednji mogući po zakonu za izbore u Beogradu. Prvo su tražili izbore odmah, a sada 'nikad ni po koju cenu'. I naravno, uz glavni i suštinski zahtev da Aleksandar Vučić ne može da bude nosilac liste, što pokazuje svu licemernost, jer su svi njihovi lideri i Koštunica i Tadić uvek bili nosioci njihovih lista - rekao je Dačić za Tanjug. 

Dačić je ocenio da opozicija zapravo neće izbore, već hoće da ih neko sa strane dovede na vlast i "ponovo uspostavi krizne štabove". 

- Toga više nikada neće biti. Srbija je slobodarska zemlja, koja vodi samostalnu i nezavisnu politiku, isključivo u interesu srpskog naroda i svih građana Srbije. To opozicija nikad neće razumeti i zato uvek i gubi na izborima - poručio je Dačić.

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" ranije danas su predstavili dokument sa zahtevima u kojem, između ostalog, traže da nosioci izbornih lista ne mogu da bude osobe koje nisu kandidati na tim listama, kao i da se datum održavanja beogradskih izbora poklopi sa datumom održavanja lokalnih izbora u Srbiji.