17.03.2024.

22:21

Foto: printscreen

Vesti

Brnabić o incidentu u Kikindi! Oni koji bi trebalo da predstavljaju zaštitinike društva vode fašističku ideologiju! (FOTO)

- Mi smo implementirali do sada 54 preporuke ODIHR-a. Imamo manje preporuka sada nego u prethodnom izveštaju, implementirali smo 3 od 25. Đilas i svi ostali, grupisani oko SPN, najveći nasilnici, kada su bili na vlasti, nismo imali jedinstveni borački spisak. Bog otac nije mogao da utvrdi šta je na spisku i ko je glasao - kaže Brnabić.

Ona je ukazala da je razlika u biračkim spiskovima desetostruko manja nego za vreme prethodne vlasti, gledano od izbora do izbora.

- Mi smo sve to uveli, i eUpravu, i jedinstveni spisak. Vi danas imate pristup biračkom spisku. Raša Nedeljkov misli da ima pravo da uđe u birački spisak i vidi svaki podatak o građaninu, i matični broj, što je zaštićeno u skladu sa evropskim zakonima i GDPR-om - kaže Brnabić.

Ona dodaje da su strani predstavnici bili šokirani zahtevima opozicije u vezi sa otkrivanjem ličnih podataka.

Informer

 

Zatim je Brnabić prikazala fotografije opozicionog delovanja u kikindi, gde su građani direktno maltretirani:

- Sistematski se stvarala atmosfera da su SNS i Aleksandar Vučić vrhovno zlo. To je ono što radi opozicija - ukazala je Brnabić.

Informer

 

- Oni su u Kikindi dali sebi za pravo da uđu i popišu sve ljude koji su za SNS. Šta se dešava kada aktivisti trče za ljudima i viču, "ovi ljudi su za SNS!"