20.03.2024.

14:38

Foto: printscreen

Vesti

Ni Austrougarska 1914. godine nije tražila ono što danas od stranaca traži srpska opozicija!

 

- Ovo je nešto što ne verujem da ovo zdanje pamti da je ikada iko radio. Postoji poređenje sa ultimatumom iz 1914. godine jer ste tražili da "vlada i svi organi javne vlasti prihvate i omoguće nesmetan rad istražne i ekspertske misije EK i ad hok misije EP čiji je cilj sitraga izbornih nepravilnosti..." Dakle, vi tražite da država Srbije ukine deo svog suvereniteta i da stranci vrše istrage u našoj zemlji - rekao je Jovanov.

- Austrougarska traži da Srbija preuzme sudski postupak protiv saučesnika Sarajevskog atentata koji su na srpskoj teritoriji uz pomoć i uputstva austrougarskih organa. Autrougarska je tražila manje od onoga što traži opozicija danas - pročitao je Jovanov.

Predsednik poslaničkog kluba SNS kaže da je to ustvari neuporedivo gore.

- Rezolucije EP apsolutno nisu obavezujuće. Znači oni odlaze tamo, vuku za rukav evroparlamentarce, pljuju po Srbiji iz razonode. To nema apsolutno nikakvu težinu, to niko drugi neće da primeni - rekao je on.

Podsetio je i da isti taj Evropski parlament glasao o rezolucijama protiv SPC, kao i za prekidanje subvencija i pomoći Srbiji ako ne uvede sankcije Rusiji.

- U januaru prošle godine su tražili prekid pristupnih pregovora sa Srbijom zbog saradnje sa Dodikom. Dakle, to rade njihovi lobisti, bez njih. A sada su im dali novu municiju da udaraju na Srbiju. E sada da vam kažem, nađite i mačka o čiji rep ćete da okačite te rezolucije - kazao je Jovanov.

Brnabić: Nije vas sramota da u Skupštini pričate isto ono što priča i Aljbin Kurti

Ana Brnabić je poslanici Pokreta Srce Tijani Perić Diligenski poručila da joj očigledno nije bilo dovoljna jedna Rezolucija Evropskog parlamenta.

- Molili ste po Briselu da se prihvati rezolucija kojom se ukida suverenitet naše zemlje, da bi EP parlament mogao da suspenduje naše zakone. Nije vam to bilo dovoljno, nego danas, u srpskom parlamentu, pretite novom rezolucijom EP. Ja imam prijatelje u Evropskom parlamentu, ali ni po čemu, ni danas niti će ikada, Evropski parlament biti iznad srpskog parlamenta - poručila je Ana Brnabić.

Ona ističe da u EP neko o Srbiji misli dobro, a neko loše.

- Neki, ovi koji su izgurali rezoluciju, vaši prijatelji, i prijatelji Aljbina Kurtija. Rezolucije EP za mene kao narodnu poslanicu, nadam se sutra kao predsednicu NS, ne da nisu obavezujuće, nego me apsolutno ne zanimaju. Ne pretite time srpskom parlamentu - poručila je ona.