21.03.2024.

10:22

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Opozicija se nada izolovanoj Srbiji! Iako to njima smeta, naša zemlja je sve jača! (VIDEO)

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović na samom početku razgovora čestitao je Ani Brnabić na poziciji predsednice Skupštine Srbije.

Informer

Tomislav Momirović

-Čestitam Ani Brnabić! Posle izbora, ova opozicija rekla je da ne priznaje izbore. Kada je videla da se građani gnušaju i svi su ih napustili, okrenuli su se ka nasilnom uzimanju vlasti, pa su napali zgradu koja je spomenik kulture. Građani odbacuju takav način političke borbe. Onda su se okrenuli međunarodnom faktoru. Zajedno sa Violom fon Kramon doneli su rezoluciju protiv legitimno izabrane vlasti. Najavljivali su da će predsednik Vučić biti izolovan. Sva ta priča je izgubila je smisao kada je predsednika primila Ursula fon Derlajen. Ja sam pokušao da izračunam koliko je bilo napada. Samo u prvih mesec dana u medijima Dragana Šolaka objavnljeno je više od 1400 napada. Lupanje, napadi na Stojana Radenovića... On nije predsednik Skupštine. Morate da ukažete toj osobi poštovanje! To je bilo mučno za gledati. Onda su počeli jedni drugima da daju Oskare, a na kraju bacaju toalet papir- rekao je Tomislav Momirović.

On je naveo da su građani ti koji delegiraju vlast u državi, a oni su već izabrali.

-Bitno je da se to ponovi u Beogradu. Važno je da ljudi razumeju šta su oni pokušali da urade na sednici Evropskog Parlamenta. Da li je slčajno da su oni prvi dan nakon izbora napali ljude iz Republike Srpske. Klasični gubitnici koji ne umeju da se pomire sa porazom. U decembru je prosečna plata u Srbiji bila 95.000 dinara. Ko se tome nadao? Mi smo uspeli. Mi smo podigli ekonomiju svoje zemlje. Ušli smo u trku sa zemljama srednje Evrope. Naravno, kada smo sve to uspeli, došli su pritisci. Mi smo jedini u Evropi koji nismo uveli sankcije Rusiji. Izgradili smo mnogo bolje odnose sa Mađarima. Uspeli smo da podignemo penzije- rekao je Tomislav Momirović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: