Autor: Informer.rs

22.03.2024.

10:45

Foto: printscreen

Vesti

ROPSKA PORCIJA ČVARAKA! Sad je jasno žasto Gruhonjić širi antisrpsku histeriju: Ključna reč - pare!

Gruhonjić, koji je u žižu javnosti dospeo nakon što su objavljeni njegovi govori u Dubrovniku, gde je na pasja kola izvređao Srbiju, Srbe, Republiku Srpsku i Srpsku pravoslavnu crkvu, a sebe poredio sa zloglasnim komadantom Jasenovca Dinkom Šakićem, za vođenje kampanje protiv Srbije prima masnu proviziju.

Rokfeler najveći donator

Kako Informer saznaje, tokom 2019. godine NDNV inkasirao je čak 8,916,543.40 od Fondacije Rokfeler, što je ujedno najveća ali ne i jedina donacija koju je ovo udruženje dobilo od stranih donatora, po definiciji ne naklonjenih Srbiji.

Informer

Iste godine, Ambasada Australije platila je Gruhonjiću 1,002,103.70, dok je NVO Odbor za međunarodno istraživanje i razmenu za "projekte NDNV" obezbedilo gotovo 2 miliona dinara.

Da sve bude paradoksalnije, kompletan spisak donacija objaveljen je na samom portalu Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, a koji možete pogledati u tabeli ispod.

Informer

Studenti traže sankcije

Podsetimo, studenti Filozofskog faklulteta u Novom Sadu obratili su se Etičkoj komisiji Fakulteta tražeći sankcije zbog govora mržnje.

Kako je obelodanila Ivana Macak, predsednik Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, o čemu je Informer već pisao, Studentski parlament većinom glasova osudio je sramno ponašanje Gruhonjića u Dubrovniku.

Provokator glumi žrtvu

Inače, Gruhonjić je, a u tome mu terciraju i opozicija i hejterski mediji, pokušao od sebe da napravi žrtvu, o čemu detaljnije govori video snimak koji možete pogledati ispod.