25.03.2024.

18:50

Foto: printscreen Twitter

Vesti

SRAMOTA! Đilasovci i srbomrsci iz Dubrovnika misle isto: Srbija kriva za sve, pa i za NATO agresiju 1999!

Opozicija okupljena oko tajkuna Dragana Đilasa i učesnici antisrpskog festivala mržnje u Dubrovniku poput Aide Ćorović, Dinka Gruhonjića i Ane Lalić pokazali su da isto razmišljaju, okrivljujući Srbiju za sva dešavanja devedesetih godina, pa čak i za NATO agresiju 1999. godine!

Tako je Stranka slobode i pravde na čijem je čelu Dragan Đilas zvanično opravdala NATO agresiju na našu zemlju rečima da je „država žrtvovala narod“ i da mi, Srbi i Srbija, „treba da izvučemo pouke iz toga“.

Oni su ovu sramnu objavu podelili na društvenim mrežama.

– Nevine žrtve NATO agresije nas svakog 24. marta podsećaju na to da život svakog čoveka nema cenu i da država nije država ako žrtvuje ljude. Na 25 godina od ove ogromne tragedije naša obaveza je da zbog budućnosti zaćutimo, zamislimo se i izvučemo pouke kako nam se ovakvi događaji više nikada ne bi ponovili – naveli su u objavi.

Potom je i đilasovac Dobrica Veselinović napisao da su za vreme NATO agresije „u novinama funkcioneri SPS i radikali uveravali kako je ceo svet protiv nas“, a zatim je i Pavle Grbović za sve okrivio Slobodana Miloševića ističući da je „njegov režim sprovodio zločinačku politiku i prema građanima Srbije, ali i prema drugim narodima i državama“.

Na istoj strani sa opozicijom našla se i aktivistkinja Aida Ćorović, koja je izrekla gnusne stvari o Srbiji i srpskom narodu.

– Jako je dobro što se ponovo u srpskoj javnosti otvara tema ratnih zločina i odgovornosti i krivice Srbije za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, na Kosovu tokom devedesetih godina – kazala je ona.

Novinar Dinko Gruhonjić, koji se poredio sa komandantom zloglasnog ustaškog logora Jasenovac Dinkom Šakićem, kazao je da je „Vojvodina prva žrtva režima Slobodana Miloševića u jogurt revoluciji“.

– Što je tada odćutano, pa kad je odćutano onda je đavo došao po svoje, pa je išlo Kosovo, pa Hrvatska, pa Bosna, pa opet Kosovo pa evo sad Crna Gora i tako dalje – kazao je on.

Ana Lalić koja se protiv izgradnji srpske pravoslavne crkve u Novom Sadu

– Ona čuvena formulacija srpski svet, ali eto izgleda malo po malo, država po država, Crna Gora po Crna Gora, Vojvodina po Vojvodina, da oni izgleda stvarno uspevaju u tome da naprave taj svoj srpski svet – kazala je ona, a detaljnije o sličnim izjavama đilasovaca i srbomrzaca iz Dubrovnika pogledajte u snimku na početku teksta.