26.03.2024.

08:12

Foto: EPA

Vesti

Dan žalosti za đilasovce! Srbomrzac Mihael Rot napušta politiku

– Posle 27 godina i mnogo velikih zadataka u Bundestagu, saveznoj vladi i SPD-u, politika će za mene biti gotova posle sledećih saveznih izbora. Ljudi u mojoj izbornoj jedinici su me direktno birali u parlament sedam puta. Odlučan sam i beskrajno sam zahvalan – naveo je srbomrzac Rot.

Informer

Podsetimo, Rot je poznat po antisrpskoj politici, zahtevima da Srbija prizna nezavisno Kosovo i da uvede sankcije Ruskoj federaciji. Zvezda uzdanica Rot je bio tajkunskoj koaliciji „Srbija protiv nasilja“, te ako je sudeći po tome, đilasovci će više i od samog Rota žaliti što odlazi iz politike.

Podsetimo, nekadašnja premijerka Ana Brnabić je takođe komentarisala objavu Mihaela Rota koji se na društvenoj mreži Iks dopisuje sa Nikolom Sandulovićem.

– Mihael Rot se dopisuje sa Nikolom Sandulovićem. Dovoljno je rekao. Mislim da ovo dovoljno govori svima u Srbiji. Sve jasno. Odjava i kraj – napisala je ona.

Poznati srbomrzac Rot pokazao je da je u ljubavi sa Nikolom Sandulovićem, narko-trgovcem i lažnim opozicionarom koji je odao počast teroristi OVK Ademu Jašariju. 

Na to je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se osvrnuo se na odgovor Ane Brnabić na kritike predsednika spoljnopolitičkog odbora nemačkog Bundestaga Mihaela Rota.

– Ne mrzi Rot nas, nego mnogo voli Kurtija i nezavisno Kosovo. Njih Srbija interesuje bez Kosova, da se odrekne RS i da služi Rotu. Zamislite Ana Brnabić se usudila da odgovori Rotu. Neka se igra sa drugim državama, sa Srbijom neće da se igra. Nije on gospodin, dobro ga znam, najveći srbomrzac u Nemačkoj – rekao je predsednik.