30.03.2024.

12:33

Foto: Tanjug/S. Aćimović

Vesti

Sarajevo pokazalo bes zbog predsednikove čvrstine! Smeta im što Vučić ne dozvoljava da Srbe proglase za genocidan narod!

Naime, ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković izjavio je da „Vučić još jednom propušta priliku da pokaže hrabrost i liderstvo i stavi tačku na genocid u Srebrenici“.

– On ponovo genocid naziva tragedijom, zločinom, još uvek ne koristi tu adekvatnu reč – rekao je Konaković ljut jer srpski predsednik ne dozvoljava da se srpski narod okrivi za neistine i proglasi genocidnim, što nije istina.

Podsetimo, Vučić je sinoć otkrio da se sprema rezolucija o, kako tvrde, „genocidu u Srebrenici“, a da su sponzori Nemačka i Ruanda.

– Spremaju i neku rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda. Samo vas molim da čujete ovo. Pre dva dana kada je trebalo da se raspravlja o situaciji koja je proizvedena NATO agresijom pre 25 godina, komentar zapadnih ambasadora je bio: Zašto se Srbi vraćate u prošlost, dajte da gledamo u budućnost. A onda su rešili da nas vrate 29 godina unazad. I to je uobičajeno i sve je u redu – rekao je predsednik.