02.04.2024.

14:57

Foto: novosti.com/Facebook/Daniel Radeta

Vesti

(FOTO) Ustaška mržnja u punom jeku! Čekamo vas! "Srbosjek je spreman!"

Zagreb, Šibenik, Karlovac, Osijek... Iz dana u dan ređaju se gradovi po Hrvatskoj u kojima proustaški vandali uništavaju SDSS-ove plakate postavljene u okviru predizborne kampanje "Hrvatska treba Srbe" za skore parlamentarne izbore.

- Za današnji tekst izdvojili smo zadarsko područje i dva plakata po kojima su išarane ustaške poruke i znakovi. Prvi je na putu iz Murvice prema Zadru. Na njemu je pisala poruka "Hrvatska treba Srbe - da Kordun, Banija i Lika nisu prazni". Reč "Srbi" je premazana crnim sprejom, a dodato je "Ubij Srbina", "Ustaše" i "Za dom", uz obavezno stilizirano "U", te poruku "Prvo isprike a onda ortačenje - navodi ovaj portal.

Informer

 

Drugi je na svom Facebooku profilu objavio SDP-ov kandidat na izborima Daniel Radeta koji je i sam nedavno bio žrtva fizičkih napada huligana. Snimljen je uz put koji iz smera Zadra vodi prema Ninu. Na njemu piše "Hrvatska treba Srbe - jer se bolje razumijemo bez prijevoda". Dopisano je "Za dom spremni", "Klati", te "U", a izbrisana je skraćenica SDSS na ćirilici.

Radeta je objavio još dva uništena SDP-ova plakata. Na jednom od njih je opet poruka usmerena protiv Srba. Preko SDP-ovog slogana "Rijeke pravde dolaze" napisani su grafiti "Za dom spremni", dva slova "U" i "Srbosjek je spreman", dok je na četvrtom grafit "Za dom i Krista protiv komunista".