Autor: Informer.rs

02.04.2024.

17:14

Foto: Predsedništvo SNS

Vesti

Petković sa delegacijom Komunističke partije Kine: Hvala na principijelnom stavu po pitanju KiM! (FOTO)

- Kao što Narodna Republika Kina podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i naša zemlja čvrsto podržava politiku jedne Kine. Kina nikada nije imala duple standarde i mi smo od naših kineskih prijatelja oduvek imali samo iskrenu i snažnu podršku i razumevanje. Režim u Prištini kao što znate ne prihvata niti pristaje na kompormis koji je srž svakog dijaloga, a tome u prilog svedoči i odbijanje već 4.000 dana da formiraju Zajednicu srpskih opština. Umesto toga, Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno prolaze kroz svakovrsno fizičko i institucionalno nasilje - ocenio je Petković i preneo da Kinu i Srbiju povezuje i čvrsta opredeljenost za politiku mira koja je jedini put za rešavanje svih konflikata, navodi se u saopštenju.

Informer

 

Petković je istakao da je saradnja dve partije, ali i države Srbije i Narodne Republike Kine na izuzetno visokom nivou zahvaljujući odličnim odnosima predsednika Sija i predsednika Vučića.

- Predsednik Vučić i predsednik Si su unapredili saradnju između SNS i KPK, što je snažno nastavio i predsednik SNS Vučević, a kao deo te saradnje i delegacija Srpske napredne stranke boravila je u poseti Narodnoj Republici Kini. Zaista nam je bila čast da se uverimo u napredak Kine, kao i u plodotvorne potencijale za našu dalju saradnju. Nama su od izuzetnog značaja investicije koje dolaze iz Kine jer to podstiče i dodatni rast naše ekonomije - istakao je Petković.