04.04.2024.

08:32

Foto: JKP „Beogradski metro i voz”

Vesti

Potpisan ugovor za radnu operativsku pomoć na projektu izgradnje beogradskog metroa

Ovim potpisivanjem nastavlja se saradnja i rana operatorska podrška RATP DEV u procesu
projektovanja i optimizacije infrastrukture metro sistema u srpskoj prestonici.

Ugovor podrazumeva uspostavljanje kompanije za upravljanje, zapošljavanje i obuku osoblja koje će
biti angažovano u radu beogradskog metroa, kao i pripremu procedura za upravljanje i održavanje, postavljanje IT sistema, podršku testiranju i puštanju u rad i izvođenje probnog rada. ,

Takođe, ugovorom se definišu i upravljanje, održavanje i komercijalne aktivnosti u vezi sa projektom. Ovaj ugovor odnosi se na deo projektovanja i na deo pripreme za upotrebu i funkcionisanje metro sistema, kao naredne faze. Sekretar Sekretarijata za javni prevoz Grada Beograda Radovan Kremić izrazio je zadovoljstvo nastavkom saradnje sa RATP DEV ističući važnost potpisanog ugovora.

Informer

- Siguran, efikasan i funkcionalan metro je veoma važan deo jedinstvenog sistema javnog prevoza grada Beograda. Izgradnja metroa od krucijalne je važnosti za unapređenje javnog transporta u glavnom gradu i poboljšanje ukupnog kvaliteta života Beograđana, ali i šire, za sveobuhvatni privredni i tehnološki razvoj društva. Evidentno je koliko je ovde značajna rana operatorska pomoć i razvoj i uloga i podrška partnera iz RATP DEV. - istakao je R. Kremić.

Direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović napomenuo je ovom prilikom da je izgradnja beogradskog metroa jedan od najvećih i najvažnijih projekata u Srbiji.

- Ovo je dugoročan i kompleksan projekat koji podrazumeva podršku i angažovanje stručnog i
iskusnog kadra i međunarodnih partnera, a RATP DEV vidimo kao važnog partnera u domenu
rane operatorske pomoći. Znanje, iskustvo i ekspertiza francuskih partnera su veoma
značajni za dalji tok i razvoj projekta i, konačno, za doprinos boljoj i bržoj realizaciji
izgradnje metro sistema u Beogradu -  istakao je A. Mladenović.

Direktor projekta rane operatorske pomoći David Menge, ispred RATP DEV istakao je da je
ova kompanija maksimalno posvećena rezultatima u razvoju operatorske podrške za
beogradski metro.

- Mi smo kompanija sa višedecenijskim iskustvom u oblasti razvoja sistema javnog prevoza. Sve veštine i znanja iz Pariza i drugih francuskih gradova, ali i iz 14 država sa četiri kontinenta gde smo angažovani na globalnom nivou, sa više od 1,5 milijardi putnika godišnje koji koriste naše usluge, potpuno ćemo prilagoditi konkretnim potrebama i specifičnostima koje se odnose na razvoj metro sistema u Beogradu - zaključio je D. Menge