04.04.2024.

19:24

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Vujičić: Gospodo iz međunarodne zajednice, aminovanjem progona niste samo proterali Marka i Petra, već svu decu koja nose srpsko ime!

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Danas je Aljbin Kurti dokazao da ne odustaje od odluke da protera Srbe sa KiM, sprovodeći u delo svoje namere protivpravnim oduzimanjem krova nad glavom sinova Milana Radoičića, sa jednim jedinim ciljem da im stavljenom plombom na dom prekine detinjstvo, školovanje i odrastanje na KiM.

Uzurpirao nam je živote dugim cevima, lancima i katancima, obračunavajući se sa svim što je srpsko, ne prezajući, na metu njegovih specijalaca danas, a to je dom dece Milana Radoičića. To se, svete, zove Kurtijeva pravda koju aminuješ. To se zove vaša sloboda i moguć suživot

Zaslepljen mržnjom i prezirom prema Milanu Radoičiću, koji nije, niti će ikad pristati na ucene, svestan da sloboda srpskog naroda za koju se bori nema cenu, Aljbin Kurti ne bira sredstva u satiranju i progonu kako bi proterivanjem još jedne porodice dao primer i drugim da KiM nije više njihov dom. 

Gospodo iz međunarodne zajednice, aminovanjem progona niste samo proterali Marka i Petra, nego ste ovim proterali i Nikolu, Milicu, Dušana, Lazara, Stefana, Danila, svu decu koja nose srpsko ime i krst kosovskog zaveta i naše slobode. 

Možda si našoj mladosti sada, Aljbine, pokazao put ka Jarinju, ali povratna karta naše slobode je u njihovim rukama. NO PASARAN", navodi se u saopštenju.