Autor: Informer.rs

10.04.2024.

20:08

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Zapad ćuti o NATO agresiji na Srbiju, a želi sramnu rezoluciju o Srebrenici! Nešić: Rešenje za BiH je razdvajanje Bosne i Republike Srpske!

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić ističe da Zapad želi da uvede rezoluciju o genocidu u Srebrenici, a ne želi da se prave rezolucije o Aušvicu i NATO agresiji na Srbiju.

- Vraćaju nas rezolucijom 30 godina unazad i to je novi alat za pritisak na srpski narod. Nemci žele da se operu toga što su radili u Drugom svetskom ratu. Zašto ne pričamo o Aušvicu, ne pričamo o bombardovanju Beograda, za koje su rekli da neće se vraćaju 25 godina unazad, a sada nas Zapad vraća 30 godina unazad - rekao je Nešić.

Prema rečima ministra sigurnosti BiH niko ne priča o srpskim žrtvama u Srebrenici, kao i daje rešenje za BiH odvajanje Republike Srpske od Federacije.

- Niko ne priča o našim žrtvama u Srebrenici i klanju naše srpske pravoslavne dece, pobijeno je preko 3.500 Srba. Osuđujem zločin koji se desio u Srebrenici, ali ne možemo ga nazvati genocidom. Isapde da niko u Srebrenici od 1992. do 1995. nije umro u borbi ili prirodnom smrću - kazao je Nešić i dodao: 

Što se tiče BiH, rešenje za BiH je razdvajanje Bosne i Republike Srpske, jer smo mi na silu tu u zajednici i tu niko nikoga ne voli i to je jedino rešenje - zaključio je Nešić.