11.04.2024.

08:24

Foto: printscreen

Vesti

Totalno rasulo u đilasovoj koaliciji! Dragana Rakić: Ne postoji odluka o bojkotu izbora!

U takozvanoj koaliciji "Srbija protiv nasilja" očigledno postoji veliki raskol među mišljenjima lidera stranaka koju je čine.  

Voditeljka Nove S: Kakvi rezultati će biti posle bojkota izbora 2. juna od strane dve najveće opozicione liste i koliko to može biti loše za vaše dve liste?

Dragana Rakić: Još uvek ne postoji zvaničan stav "Srbije protiv nasilja" da li će i na koji način učestvovati na izborima.

Voditeljka: Kako mislite da ne postoji zvaničan stav?

Rakić: Još uvek nismo imali Predsedništvo koalicije... Mi smo koalicija od 9 stranaka, postoje različiti stavovi, još uvek razgovaramo.

Ako ne mogu da se dogovore u svojoj koaliciji, kako bi tek zemlju vodili... Podsetimo, juče je Pavle Grbović, lider Pokreta slobodnih građana (PSG) isključen iz poslaničkog kluba SSP Dragana Đilasa.

Tajkun je izbacio tri poslanika Pokreta slobodnih građana - Pavla Grbovića, Anu Oreg i Vladimira Pajića, čime se raspala Đilasova poslanička grupa i više u nazivu poslaničke grupe više nema "Pokret slobodnih građana, nego samo Stranka slobode i pravde! 

Grbović je juče izjavio da to "trenutno nije tema" i da je njegov stav da ne treba bojkotovati predstojeće izbore u Beogradu 2. juna.