Autor: Informer.rs

15.04.2024.

18:09

Foto: Foto: Informer

Vesti

Oglasio se hrvatski MUP! Poslali objašnjenje: Evo zašto srpskom ministru nisu dozvolili da poseti Jasenovac!

Podsetimo, Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, bio je u radnoj poseti Srbima u Hrvatskoj, ali kada se uputio na spomen-kompleksu u Jasenovcu, njega su okružili pripadnici hrvatskog MUP-a i zabranili mu da nastavi.

Hrvatsko ministarstvo navodi da je, preko Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske dobilo notu u kojoj se najavljuje poseta delegacije Srbije, ali da "u programu nije bio naveden Jasenovac".

U skladu s bezbednosnim protokolima, poseta Jasenovcu zato nije mogla biti odobrena - naveo je MUP, a prenela agencija Hina.

Informer

 

Kabinet ministra bez portfelja u vladi Srbije Đorđa Milićevića u nedelju je saopštio da je Milićeviću zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac.

Kako je saopšteno, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, bio je u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv i potom se sa saradnicima uputio ka Spomen-parku u Jasenovcu.

Ali su, kako je saopšteno, hrvatski policajci na samom ulazu u Spomen-kompleks zaustavili;kombi u kojem je bio ministar i okružili ga s tri automobila, posle čega se srpski ministar uputio ka granici.