Autor: Informer.rs

15.04.2024.

18:13

Foto: Tanjug/Tanjug video

Vesti

Predsednik Vučić o avio liniji Beograd-Mostar: Nema auta koji može da potroši manje od 104 evra koliko je povratna karta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, posle dolaska u Mostar prvim letom Er Srbije iz Beograda, da veruje da će i sa porodicom lično da koristi novu liniju koja je uspostavljena danas posle 33 godine i da su Beograd i Mostar napravili dobar posao njenim uspostavljanjem.

Dodao je da se raduje i predstojećim sastanicima u Mostaru.

- Mnogo toga bih želeo da vidim, mnogo toga novog da saznam i da naučim i uveren sam da ste napravili dobar posao. Hvala danas na divnom dočeku i mi ćemo to da uzvratimo. Radujem se suretima sa drugim našim partnerima i sa premijerom (Andrej) Plenkovićem. Mene čeka i naš najvažniji partner u prethodnim godinama Miroslav Lajčak. Mogu da mislim kako se on meni raduje, ma koliko i ja njemu. To vam na isto dođe. Ono što sam ja u stanju da kažem, to drugi nisu i neće. Govorim ono što mislim, i znam da on to isto misli. Mi se jedan drugom osmehnemo. Šta mislimo u sebi druga je stvar - rekao je Vučić na konferenciji za novinare na mostarskom aerodromu.

Informer

On je rekao da večeras ide na Radobolje i ocenio da će to biti dobro veče.

- Sutra ću ako bude pristojno vreme da odem do Bileće, tamo su imali nekih problema, da pomognemo narodu. Onda se vraćam ovde na Sajam privrede u Mostaru. Hvala svima na dočeku -  rekao je on.

Predsednik je u Mostaru započeo dvodnevnu radnu posetu BiH i tom prilikom rekao da će nova direktna linija od Beograda do tog grada, puno značiti za povezivanje dva naroda, kao i poslovnih zajednica.

- Veoma sam srećan zbog ovoga, jer je to od velikog značaja i za Mostar i Beograd, kao i za BiH i Srbiju i za povezivanje svih naših naroda. Običnom narodu da kažem da povratna karta Beograd - Mostar košta 104 evra - rekao je Vučić.

On je istakao da let traje 40 minuta, da avion ima 108 mesta, kao i da će Er Srbija leteti tri puta nedeljno.

Verujemo da će doći trenutak kada će Er Srbija leteti i sedam puta nedeljno, dodao je Vučić.

Informer

On je rekao da nema automobila sa kojim može od Beograda do Mostara da se potroši manje od 104 evra, kao i da će avionom građani moći da uštede puno vremena, više od 10 sati.

Vučić je rekao da će nova linija povećati kontakte poslovne zajednice i da će biti sve više biznis partnera iz Beograda u Mostaru i obrnuto.

- Zadovoljan sam što ćemo prisustovati još jednom sajmu privrede u Mostaru - rekao je Vučić i naglasio da je to izuzetno važan događaj.

- Čestitam našim prijateljima što tu tradiciju održavaju -poručio je Vučić.