16.04.2024.

20:06

Foto: printskrin

Vesti

Simonović-Bratić oštro u SE: Bio je važniji amandman o LGBT zajednici, od ugroženih života srpske dece!

- Došli smo do kraja puta. Odluka o podršci ovom izveštaju od strane većine u ovoj Skupštini -pokazuje, nama u Srbiji, da mislite da je potpuno u redu prekršiti sva pravila i procedure samo kako biste uspostavili vašu volju i moć, uprkos zakonu i pravdi - rekla je Simonović Bratić.

Dodala je i da je na sastanku Političkog komiteta viđeno ignorisanje i odsustvo svake objektivnosti, u pogledu stavova Srbije, pa su odbačeni svi amandmani koje je podnela srpska delegacija.

- A, za odbacivanje amandmana nisu našli ni bolje objašnjenje od argumentacije da „nisu logični“. Veoma originalno - dodala je ona ironično.

Istakla je da je izvestilac Dora Bakojani prekršila sve prodecure pripremajući izveštaj.

- Menjala je mišljenje na dnevnom nivou, od tri uslova za članstvo, došlo se do jednog, pa je i on postao simbiličan. Srbi, koji pate pod režimom Aljbina Kurtija nisu se našli u izveštaju, bio je važniji amandman o LGBT zajednici, od ugroženih života srpske dece - poručila je ona.

Informer

Zato izveštaj vidi kao propast ne samo za sve vrednosti Saveta Evrope, već i za zdrav razum i za celu Evropu.

- Ako pustite Kosovo u Savet Evrope - odbijate Srbiju. Da li ste sigurni u to? Ova će odluka sve promeniti, biće osnaženi separatistički pokreti u drugim zemljama. Šta ćete sa tim? A, to ćemo uskoro čuti,  pripremite se za ono što dolazi - rekla je Simonović Bratić.

Zahvalila je svima koji su, kako je rekla, bili hrabri da podrže Srbiju u ovakvoj atmosferi, jer zna da to nije bilo lako.

- Ovo što ću reći su reči svih Srba - Kosovo je bilo, jeste i biće Srbija - poručila je Simonović Bratić.